НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Няколко идеи какво можете да направите от стария тюл

Няколко идеи какво можете да направите от стария тюл

0
Няколко идеи какво можете да направите от стария тюл
Няколко идеи какво можете да направите от стария тюл

Няколко идеи какво можете да направите от стария тюл

Наследих стария тюл от баба ми, заедно с апартамента. Не смеех да изхвърля елегантната дантела. Отдавна имам идея как да използвам стария тюл в интериора, но не се решавах да я осъществя. А имах цели 3 метра прекрасна тъкан. Но на места тюлът беше пожълтял и не изглеждаше много добре.

Как да избелим тюла?
Тъй като свекърва ми обича много белия цвят, знаех предварително към кого да се обърна по този въпрос. Къщата й е светла и просторна. Един тюл, който тя донесе от почивката си през 1981 г., блести с белотата си и до днес. Свекърва ми използва доказан метод за избелване.

Много е лесно да върнете белотата на тюла. Не е необходимо да търсите скъпи препарати за премахване на петна в магазина. За да се отървете от пожълтяванията, се нуждаете от обикновена сол. Разтворете 1 чаша сол в 2,5 литра вода. Добавете 3 супени лъжици сода и 3 супени лъжици прах за пране.

Накиснете в получения разтвор пожълтелия тюл. Оставете го за 4 часа, а по-добре за цяла нощ. След това го изперете в пералната машина. Солта и содата ще върнат снежната белота на всеки тюл. Убедих се в това от собствен опит!

Първото нещо, което уших от белия тюл, беше комплект дантелено бельо. Това може да изглежда смешно за някои, но защо не? Ако нямате опит в шиенето и си купите скъпа материя, може да я съсипете. Като се има предвид, че вече имах такъв опит, тюлът на баба се оказа отлична възможност да усъвършенствам уменията си по шиене. Така че не се колебайте да се упражнявате върху тюла.

Ако имате у дома тюл, който ви е жал да изхвърлите, вижте какво можете да направите от него за дома и градината.

1. Старите столове ще изглеждат много необичайно и нежно, ако са украсени с парче тюл.

2. Абажурът ще придаде уют на всяка стая.

3. Мрежа за комари, полезна за лятната вила.

4. Да освежите старите мебели не е лесно, но резултатът си заслужава.

5. Можете да украсите с тюл великолепна празнична кошница.

6. Най-лесно е да направите дантелена калъфка за възглавницата.

7. А какво ще кажете за нежен летен чадър?

8. От стария тюл ще се получи отлична покривка.