НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията. Ето защо

Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията. Ето защо

0
Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията. Ето защо
Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията. Ето защо

Цветарите съветват да забиете кибритена клечка в саксията

Всеки любител на цветя постоянно се тревожи за състоянието на любимите си растения. Със сигурност и вие се грижите добре за тях – подхранвате ги, пресаждате ги и искрено се радвате, когато цъфтят и растат.

Но понякога има ситуации, в които всичките ни усилия са напразни и цветята повяхват. Много често в саксиите се развъждат черни мушици, които не могат да се видят с просто око.

На първо място, трябва да разберете защо се появяват. Това може да бъде заради:

твърде често поливане
неправилно подбрани торове
неподходяща течност за напояване

Веднага щом разберете защо се появяват мушиците, можете да предприемете стъпки да се отървете от тях. За да направите това, достатъчно е да поставите няколко клечки с главата надолу в саксията.

Те обаче трябва да са на известно разстояние една от друга. След това е необходимо да извършите стандартните процедури за грижа и поливане. След 7 дни отстранете клечките и внимателно проверете главите им.

Ако те са напълно разтворени, в този случай трябва да поставите други клечки в почвата. Ако повтаряте тази процедура многократно, мушиците напълно изчезват, защото умират от сярата.

По този начин можете да отървете растенията си от вредители, без да прибягвате до използването на токсични химикали, които могат да повлияят на нормалния растеж и развитие на стайните растения.