НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трикове за ефективна манипулация на другите хора

Трикове за ефективна манипулация на другите хора

0
Трикове за ефективна манипулация на другите хора
Трикове за ефективна манипулация на другите хора

Искате ли винаги да получавате всичко от живота? Може да използвате фини психологически трикове, за да смекчите гнева на началника, да убедите събеседника си и дори да се влюбят във вас. Много професионални техници, разбира се, използват широко тези трикове с недоброжелателни цели, за да манипулират други хора. Но има трикове, които се използват и от обикновените смъртни, за да получават всичко от живота!

Това е списък с 18 трика “Как да манипулираме хората?”. Потвърден е на практика! Но бъдете внимателни: някои трикове могат да се използват при комуникацията с вас, а който е предупреден – той е и въоръжен.

Психологически трикове

1) Помнете простото правило! Никога не казвайте на човек: “И не си могъл да отидеш до магазина?” В края на краищата, вашият спътник може да се справи със задачата, но теорията и практиката са различни понятия. По-добре преформулирайте заявката в “Моля те, отиди до магазина”, тогава човекът наистина няма да може да се измъкне от молбата.

2) Задавайки въпрос или питайки друг човек, незабележимо кимнете. Странно, най-вероятно ще получите положителен отговор!

3) Понякога е достатъчно да кажете на събеседника си, че не е задължително да направи нещо, за да го принудите да направи точно обратното.

4) Ако трябва да говорите пред хора, не забравяйте да вземете бутилка вода. Ако внезапно почувствате, че сте си забравили текста, просто вземете няколко глътки и се опитайте да съберете мислите си. Повярвайте, хората няма да забележат, че паузата е възникнала поради забравен текст.

5) Ако човек внезапно ви загледа в обществения транспорт и ви кара да се чувствате неудобно, просто погледнете обувките му. Продължавайте да ги гледате, докато не се откаже. Повярвай ми, това може буквално да го подлуди!

6) Ако не сте се наспали, просто кажете на глас: “Спах добре”. Странно, ако сте 100% сигурни в собствените си думи, мозъкът ви ще трябва да приеме това, което сте му казали.

7) Ако се притеснявате дали ютията е изключена и вратата е заключена, ще ви научим да забравите за този проблем завинаги. Всеки път, когато изключвате ютията или затваряте вратата, кажете някаква абсурдна фраза и всеки ден си измисляйте нова.

Например, днес, когато затваряте вратата си кажете: “Пурпурен жираф”. Уверяваме ви, следващия път, ако си помислите дали сте затворили вратата, ще си спомните, че сте казали тази странна фраза и със сигурност ще се успокоите.

8) Ако, като цяло, сте доволни от предложението на друг човек, но искате да получите повече, направете малко разочарован поглед. Това работи при надценена или ниска заплата.

9) Ако искате да изградите връзка с човек, просто го помолете за помощ. Дори да знаете как да решите проблема, започнете да го разпитвате. Ще видите, че ще се промени отношението към вас към по-добро.

10) За да накарате събеседника си да се чувства неудобно и глупаво, периодично го поглеждайте в центъра на челото. Повярвайте, този трик ще накара някой да полудее!

11) Ако събеседникът ви започне да премълчава, направете кратка пауза и погледнете в очите му. Вероятно ще бъде смутен, ще продължи да говори по-подробно и да каже истината, ако лъже. Мислейки, че вече знаете всичко за него, събеседникът ще постави всички карти на масата.

12) Ако човек е ангажиран с нещо, например говори ентусиазирано по телефона, достатъчно е да протегнете ръка и без да мисли той ще ви даде това, което държи в ръцете си точно в този момент. Между другото, трикът работи ефективно и в обратната посока: използвайки този трик, можете лесно да дадете нещо на човек, но той няма да забележи.

13) На сутринта, когато чуете звъненето на омразния алармен часовник, не бързайте да отваряте очи и отчаяно да се усмихвате. Стиснете ръцете си в юмруци и извикайте “Да!” Като че ли сте известен футболист, който току-що е отбелязал решаващия гол. Не се колебайте, този трик ще ви развесели по-добре от най-силното кафе, не само вас, но и душата ви, децата, котката и хамстера.

14) Ако човек се опитва по всякакъв начин да ви вкара в голям спор, кажете му нещо приятно. Неочакваната учтивост ще го разгневи, това е сигурно.

15) Ако сте ужасно разтревожени при среща с някои приятели, след известно време те подсъзнателно започват да се притесняват, когато ви срещнат.

16) Ако екипът ви има особено мързелив член, никога не му казвайте: “Направи го”. Кажете му: “Започнете с това.” В този случай се създава постоянно разбиране, че работата е много по-малко, защото трябва да се започне с малкото.

17) Например фразата “не си измил чиниите” заменете със “съдовете са останали мръсни”. Така казвате претенциите си към даден човек, без да го обиждате.

18) Оказва се, че човек най-добре си спомня какво се е случило в началото и в края на деня. За да сте сигурни, че работодателят ще си спомни за вас, запишете интервюто си много рано или късно. По този начин няма да се изгубите в тълпата от други кандидати.

Вижте още: Ако носите черно, ето 5 неща, които трябва да знаете!

Психолозите са убедени, че за да стане процесът на комуникация по-ефективен, е достатъчно да овладеете няколко техники на манипулация. Основното нещо, помнете, че всички по-горе трикове сами по себе си са нищо. Те работят, ако ги използвате в точното време и с психологически подготвен човек.

Използвате ли умни психологически трикове в ежедневието?