НАЧАЛО ЗДРАВЕ Признаци на рака в ранен стадий, профилактика и диагностика

Признаци на рака в ранен стадий, профилактика и диагностика

0
Признаци на рака в ранен стадий, профилактика и диагностика
Признаци на рака в ранен стадий, профилактика и диагностика

Как да хванете рака в ранен стадий? Прочетете тези препоръки, които спасяват живот.

Неотдавна по телевизията и в социалните мрежи неуморно се говореше за пробиви в лечението на някои болести и най-вече за онкологичните заболявания. Това, разбира се, е прогресивно развитие, което може да промени основно съдбата на сериозно болните пациенти.

Малко хора обаче разбират, че такива методи за лечение не дават шанс в по-късните стадии на болестта и само малцина осъзнават, че най-ефективният начин да се предпазят от ужасна съдба е ранната диагностика на рак.

Ще споделим с вас важни препоръки, които могат да спасят не само вашия живот, но и на вашите близки. Това е много важно!

Признаци на рака в ранен стадий

Тази тема е важна, защото ранната диагностика на рака може да реши проблема още преди туморът да започне да метастазира и да се разпространява в други органи. Първо, най-простите и ефективни процедури са на разположение на пациента, и второ, дава на пациента безценна възможност да предотврати страданията си, помага да се избегнат разходите за лечение и в дългосрочен план – спасява живот.

За да може обществото да стане повече или по-малко осъзнато, е необходимо всеки човек да спазва тези прости, но важни правила.

Съзнателният човек трябва да знае за симптомите на някои заболявания. Т.е., на какви промени в тялото трябва да обърне голямо внимание и да не се отказва, както често се случва.

Всеки, без изключение, трябва да се свържат със специалист, когато се открият първите подозрителни симптоми.

И най-важното е, че населението трябва да знае какви препоръки съществуват за ранна диагностика, съответстваща на възрастта, пола, професията и т.н.

Израелската медицина – една от най-прогресивните – отдавна е убедена в практиката, че е много по-полезно за държавата да предотврати болестта, отколкото да я лекува дълго време, и то не винаги успешно. По тази проста причина Министерството на здравеопазването отпуска големи средства за запознаване на населението с ранната диагностика и впоследствие с профилактиката на рака.

Това е, което израелските експерти препоръчват на всеки, който иска да живее дълго и да бъде здрав. Напомнянето ще помогне да се диагностицират сериозните патологии на ранен етап и да се започне своевременното им лечение.

След 40 години мъжете и жените трябва да си правят пълна кръвна картина, която може да установи сериозен проблем. Например, ако индексите на хемоглобина са намалени според анализа, отговорният лекар ще започне да търси причината: кървене в червата или стомаха, възможна язва и може би онкология.

Мъжете, които са достигнали 50-годишна възраст, трябва да се подлагат на дигитален преглед на простатата ежегодно и да бъдат тествани с простатен специфичен антиген.

Профилактика и ранна диагностика на рака

След 40 години жените най-малко веднъж на две години, или по-малко, трябва по-често да си правят превантивна мамография, да ходят на гинеколог веднъж годишно и да посещават мамолог за консултация всяка година.

Друго важно изследване за жените след 40-годишна възраст е патогенезата на папиломавируса, която често е добър спътник на рака на маточната шийка.

След 50-годишна възраст мъжете и жените трябва да се подлагат на годишна гастроскопия и колоноскопия. Те ще гарантират, че няма полипи в червата, които са склонни да образуват рак. Препоръчва се също така да се извършва фекален окултен кръвен тест за ранна диагностика на колоректален рак.

Ако наследствената история е натоварена с онкологични заболявания, е необходимо да се потърси съвет от генетиката, която вероятно ще насочи определени генетични прожекции или ще препоръча по-често да се извършват гореспоменатите изследвания.

Друга еднакво важна препоръка е всяка година да посещавате дерматолог, за да изследвате кожата си за подозрителни тумори.

За останалите – трябва да бъдете изключително внимателни към сигналите на собственото си тяло. Запек, всякакви промени в качеството на изпражненията, следи от кръв върху тоалетната хартия, бучки по гърдите при жената, появата и бързото нарастване на рождените белези по кожата са всички сигнали, които трябва да ви подтикнат веднага да отидете на лекар!

“Много от моите пациенти имат известни общи предразсъдъци, че ходенето на лекар за всяко малко нещо не е мъжественно. Скъпи мъже! Ако отговорността във вашето разбиране е мъжко качество, то тичайте до лекаря, без да мислите. В края на краищата не става дума само за вашата отговорност към себе си, но и към близките ви”, споделя доктор Виктор Леви.

Вижте още: Мощно лекарство предпазва от инфекции, тумори и много други

Ние сме убедени, че тези прости, но много ценни препоръки могат да спасят повече от един живот. Вие, и само вие сте отговорни за собственото си здраве! Надяваме се, след като прочетете тази статия, да решите да се консултирате с лекар – това е първата стъпка към здравословно и щастливо бъдеще. Бъдете здрави!