НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен крем от само две съставки: Изтрива бръчките като гума

Домашен крем от само две съставки: Изтрива бръчките като гума

0
Домашен крем от само две съставки: Изтрива бръчките като гума
Домашен крем от само две съставки: Изтрива бръчките като гума

Нашата кожа е много нежна. През годините бързо губи еластичността си и след това се появяват бръчките. Малки бръчки се появяват и около очите ни. Някои ги възприемат като естествен процес на стареенето, но много от нас се опитват да запазят младостта на кожата си.

За съжаление, кремове срещу старост не съществуват. Но, разбира се, има доста висококачествени козметични продукти, които подхранват и интензивно хидратират кожата, което забавя процеса на стареене, а с това предотвратяват появата на нови и намаляват съществуващите малки бръчки.

Днес ви предлагаме естествена алтернатива на тези скъпи продукти под формата на домашно приготвен крем, който се е доказал като много ефективен за грижата за областта около очите, както и за кожата на цялото лице.

Крем против бръчки

За да приготвите този крем, ще ви трябват само 1/5 чаена лъжичка кокосово масло и 2-3 капки етерично масло от тамян.
Просто сложете двете съставки на дланта си, разбъркайте с пръст, след това нанесете с леки кръгови движения върху чистата и суха област около очите си и след това продължете върху останалата част от кожата на лицето си.

Кремът се прилага два часа преди лягане и не се измива, оставя се да действа за през нощта. Този крем е прекрасен еликсир за тънката кожа около очите.
Разбира се, можете да използвате крема за цялото лице и деколте. Можете да направите по-голямо количество и да го съхранявате в специален стъклен буркан.

За кокосовото масло всеки знае колко е безценно за грижата за кожата, а етеричното масло се използва в козметиката поради регенеративните свойства, получава се естествен лифтинг ефект и изглаждане на бръчките.

Тамянът има сладка, топла и дълбока миризма, която подобрява настроението и релаксира. Също така намалява тревожността, депресията, нервното напрежение, главоболието и безсънието.