НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

0
Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра
Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

Зелената лилия или хлорофитумът е популярно стайно растение и често се среща в офиси и домове. Повечето хора поне веднъж в живота си го имат.

Изключително лесно е за отглеждане и е особено препоръчително за начинаещи, които нямат опит в отглеждането на цветя.

Минимална грижа: билката хлорофитум ще оцелее при минимална грижа и може да издържа на по-ниски температури.

Въпреки това, тя ще изглежда непривлекателна с жълти листа, които падат, ако не се полива достатъчно или няма достатъчно светлина или обратното.

Ако се грижите добре за нея, тя ще изглежда страхотно.
Подходяща за отглеждане е в офиси и конферентни зали, защото не изисква редовно поливане. Също така, подходяща за такива помещения е, защото не изисква директна слънчева светлина.

Как изглежда: както вече споменахме, ако пренебрегнете растението, то няма да изглежда добре. Но ако се грижите за него, листата ще растат на височина и ще бъдат изправени.

Най-популярните видове имат зелени листа с бели ивици по краищата.

Цветове: могат да се появят бели цветове във формата на звезда и обикновено се появяват в гроздове на върха.

В какви условия расте най-добре: тъй като листата и стъблото са доста високи, можете да го пресадите във висящи саксии и да ги съхранявате на места, където могат безпрепятствено да растат (напр. на рафт или маса). Когато са млади и по-малки, можете да ги съхранявате където поискате – важно е да не бъдат изложени на пряка светлина.

Хлорофитумът е билка, която може да се отглежда в почти всички видове почви.

Веднъж месечно е необходимо да се почиства от прах.
Хлорофитумът може да се съхранява през зимата и в помещения, които не се отопляват (коридори, антре, стълби …), но все пак при температура не по-ниска от 7 градуса.

Замърсяване: Доказано е, че зелените лилии значително намаляват замърсяването на въздуха в околната среда. Тази билка успешно пречиства въздушните токсини като формалдехид и въглероден монооксид.

Един хлорофитум е съвсем достатъчен за чист въздух в един апартамент, тъй като може да пречиства въздуха в пространство от 200 квадрата.