НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да преборите рака с правилно и пълноценно хранене?

Как да преборите рака с правилно и пълноценно хранене?

0
Как да преборите рака с правилно и пълноценно хранене?
Как да преборите рака с правилно и пълноценно хранене?

Според Националния институт на рака, през 2015 г. в САЩ е имало около 15 милиона души, болни от рак. Очевидно броят им нараства, както и нараства процента на наши близки, диагностицирани с това заболяване.

Така че остава въпросът, дали ефективно лекуваме рака? Има ли още нещо, което бихме могли да направим, за да преборим тази епидемия?

Интересно е, че изследванията показват, че до 40% от случаите могат да бъдат предотвратени. Според други проучвания този брой е дори по-висок.

Но могат ли простите промени в начина на живот да имат толкова голямо въздействие върху профилактиката на рака? Може ли това да има огромно въздействие върху борбата с рака?

За щастие, храненето може да играе роля както в предотвратяването, така и в намаляването на размера на тези тумори. Просто трябва да избягвате продуктите, които причиняват рак, в полза на продукти, които се борят с рака. Тези храни, богати на хранителни вещества, ще ви осигурят безценни антиоксиданти и противовъзпалителни средства. Така че купувайте органични, пасищни, билкови и естествени продукти, вместо преработени и вредни.

Ето 7 продукта за борба с рака:

1) Захар

Експертът по кетогенна диета и специалист по хранене Мария Емеррих обяснява защо захарта е първото нещо, което трябва да бъде премахнато както за превенцията, така и за лечението на рака: “Ако повечето агресивни ракови образувания разчитат на ферментацията на захарта за растеж и разделяне, може да спрете разпространението. ”

2) Въглехидрати

Това е още един елемент, на който трябва да обърнете внимание. Вероятно ядете много повече въглехидрати, отколкото имате нужда. Тези въглехидрати действат, подобно на захарта, и са от полза за растежа на рака.

Така че, изхвърлете старите си любими: паста, пица, ориз и хляб. Ако не го направите, ракът ще продължи да се храни с тях.

3) Протеини

Дори Американското онкологично дружество признава, че човек с рак трябва да яде много протеини. Протеинът увеличава растежа и стимулира имунната система. Ако сте подложени на радиация или химиотерапия, тогава протеините са още по-важни за вашето възстановяване.

4) Листни зеленчуци

Те са необходими, когато се борите с рака, защото са отличен източник на минерали, антиоксиданти, ензими и витамини. Всъщност те съдържат както витамин С, така и бета каротин.

Те са и източници на глюкозинолати. Това означава, че те ще помогнат да се убият раковите клетки и да се предотврати появата им!

5) Кръстоцветни зеленчуци

Тези зеленчуци също са голям източник на витамин С. Те съдържат изотиоцианати, които са свързани с профилактиката на рака.

6) Ферментирали млечни продукти

Тъй като повече от 80% от имунната Ви система е в червата, е много важно да използвате тези добри пробиотици. Ферментиралите млечни продукти ще направят това чрез култивиране на бактериалния баланс в червата.

7) Куркума

Тази подправка е един от най-ефективните продукти в борбата срещу рак, тъй като е доказано, че тя спира растежа на тумора и се бори с рака на гърдата и дебелото черво!

Вижте още: Лимонов сок: Със сигурност ще ви помогне при тези 5 проблема

Диагнозата рак не трябва да бъде началото на края. Има начини за борба с него чрез храненето.

За щастие има и други възможности. Например, доказано е, че гладуването също помага в борбата с рака.