НАЧАЛО ЗДРАВЕ С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото

С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото

0
С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото
С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото

С този древен лек ще изхвърлите всички отрови и токсини от тялото

Лечебните свойства на въглена се базират на неговата изключителна способност да се свързва с бактериалните токсини и други токсични вещества, които са попаднали в организма или са продукт на метаболитните процеси.

Как се добива въгленът?

Растителният въглен се получава чрез изгаряне на дървесината, а процесът се прекратява точно на етапа, когато е налице жаравата.

За производството на активен въглен се използва дървен материал от евкалипт, липа, орех, череша, ябълка или някакъв друг вид дърво.

Въгленът може да се създаде, ако жарта се постави в някакъв съд и херметически се затвори. По този начин се добива активен въглен, който след това би трябвало да се счука в хаванче или да се смели в кафемашина. Колкото по-ситно са смлени въглените, толкова по-ефективни са те.

Перорално приложение:

Активният въглен се пие при: лош дъх, язва на стомаха, възпаление на червата, проблеми с храносмилателния тракт, колит, жълтеница, рак и отравяне.

Употреба:

1-2 супени лъжици въглен на прах, разбъркайте в малко вода, пийте 2-3 пъти на ден преди хранене.

За деца: течността се приготвя от вечерта, за да престои, а на другия ден се пие без утайката.

За външна употреба:

Във вид на компреси се използва при: рани, ухапвания от насекоми, целулит, подкожни язви, коремни болки, различни възпалителни процеси, травми на ставите, екзема и др.

Компрес от въглен на прах и ленено брашно

Лененото семе се смила и се получава брашно, което след това се смесва с въглена на прах в равни пропорции (1: 1). Към една лъжица от сместа се добавят три супени лъжици вода (1: 3). Течността се поставя на среден огън, след това се вари при постоянно разбъркване, докато сместа стане лепкава. Нанесете върху многослойна марля, покрийте със стреч фолио и отгоре с кърпа; фиксирайте с превръзка и дръжте от 1-8 часа. След отстраняване на компреса, изтрийте мястото с кърпа, напоена с алкохол.

Паста при ревматизъм и артрит

Прави се паста от въглен на прах и чай от лют червен пипер (2 чаени лъжички червен пипер на прах с 250 мл. вряла вода, да престои 5 мин). Нанесете паста (с дебелина 5-6 мм.) върху няколко слоя марля. Върху компреса се поставя стреч фолио и над него се поставя плат или вълнен материал и се фиксира с превръзка.

Компресът трябва да престои от 1 до 8 часа. Когато се отстрани, кожата трябва да се изтрие с кърпа, напоена с алкохол.

Предупреждение: Ако се постави върху открита рана, въгленът може да оцвети кожата и действа като средство за татуиране.

Въгленът може да се използва като освежаващо и пречистващо средство за стая, хладилник, съдомиялна машина и др.