НАЧАЛО ЗДРАВЕ Използване на превръзка със сол като средство за лечение и защита

Използване на превръзка със сол като средство за лечение и защита

0
Използване на превръзка със сол като средство за лечение и защита
Използване на превръзка със сол като средство за лечение и защита

Не трябва да ядете прекалено много сол – всеки знае това. Страстта към прекалено солените храни е вредна за здравето, което води до проблеми със задържането на течности в тялото. Но използването на сол като средство за защита е дори полезно.

Солевият разтвор е в състояние да облекчи възпалението, да прочисти носа и гърлото. Какви други чудеса могат да се постигнат с обикновената готварска сол?

Тази рецепта е проверена от доктор Шчеглов, който я е използвал за лечение на ранени войници по време на Втората световна война! За нея разказва неговата медицинска сестра.

Според историите на медицинската сестра, хирургът лекувал с хипертоничен разтвор, обработвал доста сериозни рани, които след 3-4 дни спирали да гноясват и ставали розови. Високата температура с използването на този метод спадала. Нямало почти никакви случаи на смърт при Шчеглов.

Как е възможно това? Факт е, че физиологичен разтвор абсорбира течността с патогенна микрофлора, изсмуква всички примеси и почиства тъканите.

Какви са правилата за използване на солени компреси?

1) Процентът сол в разтвора не трябва да надвишава 10%. Компресът с разтвор с по-голяма концентрация може да доведе до разрушаване на капилярите в тъканите в зоната на приложение.

2) Материалът, използван за нанасяне на компреса, трябва да бъде от дишаща материя. Това е задължителен елемент! Използвайте натурални тъкани – лен или памук, за многократно използване.

Ако използвате тензух, сгънете го на 8 слоя. Всеки друг материал – на 4 слоя.

3) Ефектът от солената превръзка може да бъде видян само в зоната, върху която се прилага.

4) Това лечение може да бъде доста продължително – ще ви отнеме най-малко една седмица, за да видите ефекта от използването на соления компрес.

5) Разтворът по време на превръзката трябва да е доста горещ. Стиснете тъканта по средата – не трябва да е много суха и не много мокра. Увийте превръзката с бинт или я прикрепете с лейкопласт.

Как да използвате солта за конкретни заболявания?

  • Ако имате хрема или главоболие, поставете компреса върху челото и задната част на главата. Хремавият нос преминава след 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболие, по-добре е да държите превръзката до сутринта.
  • Ако смятате, че имате настинка или грип, незабавно използвайте описания по-горе метод. Ако сте пропуснали времето, освен компреса на главата си, ще трябва да поставите още един на гърба си (2 слоя влажни и 2 слоя сухи кърпи).

Компресите се оставят цяла нощ.

Направете около 4-5 процедури.

Ето някои съвети как правилно да приготвите солевия разтвор.

Това е важно!

1) В един литър гореща сварена вода (дъждовна или дестилирана) се разтварят 3 супени лъжици сол. Разбъркайте добре.

2) Вземете 8 слоя естествена тъкан, накиснете я в разтвора в продължение на 1 минута. Изстискайте леко, за да не тече.

3) Нанесете солената превръзка върху възпаленото място, бинтовайте добре или фиксирайте с лейкопласт. Отгоре, не забравяйте да поставите парче плат от естествена кожа. И си легнете.

4) На сутринта махнете превръзката. Повторете процедурата и следващата вечер преди лягане.

Вижте още: Как да преборите рака с правилно и пълноценно хранене?

Преди използването на каквито и да е било препарати, средства и методи за лечение, винаги се консултирайте с вашия лекар!