НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Стайни растения: списък на важните и опасни представители

Стайни растения: списък на важните и опасни представители

0
Стайни растения: списък на важните и опасни представители
Стайни растения: списък на важните и опасни представители

Много е приятно да гледате зелените стайни растения, които имате на прозореца, особено ако навън зимата е в разгара си. Често хората, които нямат в дома си растения, осъзнават, че нещо им липсва. В действителност, едно красиво цвете може не само да зарадва окото, но и да окаже добро влияние върху човешкото благосъстояние и здраве. Между другото, купуването на стайни растения е много просто, всичко, от което се нуждаете, е да отидете до магазина. Още преди да ги купите, е много важно да знаете тези три неща:

  • Какви стайни растения харесвате?
  • Какво е тяхното въздействие върху човешкия организъм?
  • Как правилно да се грижите за тях?

Днес ще ви разкажем за няколко растения, които си струва да поставите в дома си и растения, които не бива да виждате, дори в магазина.

Алое

Много често това популярно растение бива наричано домашен доктор и с основателна причина, защото помага при настинка, ако имате главоболие или трябва да спрете кървене. Алоето е много популярно растение за всеки апартамент. Ето защо ви препоръчваме да помислите дали не е по-добре да го имате в дома си.

Олеандър

На външен вид това е много красиво цвете, което изглежда така сякаш не представлява опасност. Но ако говорим за здравето, то олеандърът е много опасен. Ако само вдишвате от аромата на цветето дори от далеч, може да почувствате силно замайване. Ако сокът от това растение попадне на кожата ви, ще получите изгаряне. Ако сокът влезе в стомаха, тогава ще получите тежко отравяне. Ако попадне в окото, най-вероятно ще ослепеете. Изводът е лесен: силно ви съветваме да не поставяте това красиво и опасно цвете във вашия дом, особено ако имате малки деца.

Цитруси

Лимон, портокал. Препоръчваме ви тези растения да ги поставите в детската стая. Те имат добър ефект върху нервната система и облекчават стреса. Дори и да няма плодове, това не намалява ползите от растението. В края на краищата, дори листата дават същия ефект като плодовете. Етеричните масла много добре влияят на съня на детето, като го правят силен и дълъг.

Бегония

Бегонията е много популярно цвете, което може да се намери в почти всеки дом. Но дори и възрастните не са наясно с опасността от това растение. В края на краищата, сокът от листата на бегонията е много опасен и може да причини изгаряния в различна степен. Отървете се от това цвете възможно най-скоро, особено ако имате малко дете, което поставя всичко в устата си. Имало е случаи, когато дете умира от изгаряния в резултат на отхапан лист на бегония.

Вижте още: Това, от което се страхувате, разкрива характера ви

Това са само няколко от стайните растения, които са важни за дома ви. Също така, имайте предвид опасните цветя, които си заслужава да бъдат изхвърлени или продадени.