НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вижте как живее комисар Корадо Катани 33 години по-късно!

Вижте как живее комисар Корадо Катани 33 години по-късно!

0
Вижте как живее комисар Корадо Катани 33 години по-късно!
Вижте как живее комисар Корадо Катани 33 години по-късно!

Вижте как живее комисар Корадо Катани 33 години по-късно!

Микеле Плачидо е истинска кино легенда.
Комисар Корадо Катани от култовия филм “Октопод”, който се появи на екрана през 1984 г., разказва на феновете за живота си.

“Почти всяка година посещавам Санкт Петербург – един невероятен град с уникална аура. Наистина ми харесва този град, пропит с поезията на Пушкин и съм щастлив, че получих признание в Русия. Израснах с Толстой и Чехов и наистина уважавам киното, театъра, културното наследство … ”

Във филма “Октопод” М. Плачидо се бори срещу мафиотите, които искат да нарушат закона и да станат господари на страната. Успехът на сериала надминава всички очаквания на своите създатели. Интересното е, че въпреки насищането на кинематографичния пазар с филми от криминалния жанр, “Октопод” продължава да бъде популярен, намирайки отклик в сърцата на новото поколение зрители.

В началото на снимките Плачидо е на 37 години и не е сред популярните актьори. Проектът се превърна в неговия билет до върха на Олимп. В края на 80-те години няма човек, който да не е чувал за него. Филмът непрекъснато е обсъждан при всяка възможност. Трябва да се отбележи, че звуковият съпровод е създаден от световноизвестния италиански композитор Е. Мориконе.

Въпреки това, след представянето на 4-ия сезон, безстрашният борец срещу мафията реши да премине към театралната дейност.

Днес 71-годишният актьор продължава да се снима във филми, но признава, че никой от проектите не му позволява да повтори предишния си успех. Освен това Плачидо казва, че полицейски служители в много държави продължават да го поздравяват така: “Здравейте, комисар Катани!”

Интересното е, че най-благодарни от зрителите бяха гражданите на СССР. Тук милиони жени мечтаеха за комисар Катани, които бяха готови да споделят суровия ежедневен живот на един супергерой.

На 66 г. Микеле се жени за дама, която е с 37 години по-млада от актьора. Той мина под венчило с възлюбената си, когато синът им стана на 6 години. Двойката се ожени в църквата “Св. Никола” в град Чистерино.

Надяваме се, че кино легендата ще ни зарадва с нови вълшебни филми.