НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек при отслабен сърдечен мускул: Предотвратете инфаркт!

Лек при отслабен сърдечен мускул: Предотвратете инфаркт!

0
Лек при отслабен сърдечен мускул: Предотвратете инфаркт!
Лек при отслабен сърдечен мускул: Предотвратете инфаркт!

Лек при отслабен сърдечен мускул: Предотвратете инфаркт!

Това е много лековита билка, особено за хора, които имат проблем с кръвното налягане. Мнозина биха могли да стабилизират налягането си с помощта на дивия лук с пролетна терапия, която продължава 2-3 месеца, черният дроб ще си почине от лекарствата и холестеролът ще се понижи.

Лековитостта на листата е най-висока през пролетта, а през есента на луковиците.

Необходими съставки за вино:

200-300 гр. цяла билка див лук

1 литър бяло вино

малко мед до 100 мл.

Необходими съставки за тинктура от листа:

100 грама листа от див лук

500 мл. гроздова или сливова ракия

Необходими съставки за тинктура от луковици:

300 гр. луковици

1 литър гроздова или сливова ракия

Процедура за приготвяне на виното:

Нарежете 200-300 гр. див лук, поставете го в 1 литър бяло вино, добавете малко мед и оставете да престои 24 часа на топло място. Това е отличен лек за тези болести, а се пие след няколко дни на глътки, няколко пъти през деня, по около 50 мл.

Процедура за приготвяне на тинктура от листа:

Ситно нарязани листа от див лук се поставят в буркан или бутилка и се заливат с 40% домашна ракия. Оставя се на слънце поне за 3 седмици. Консумира се 3 пъти на ден по 20 капки, като се добавят в малко вода, чай или в топла супа.

Процедура за приготвяне на тинктура от луковици:

Тъй като тази билка не е достъпна през цялата година, а само рано напролет, добре е да се направи настойка от луковици: измийте добре луковиците и ги почистете. Налейте 100 мл. ракия в по-широк съд, след което добавете една по една луковиците. Веднага ги потапяйте в ракията с дървена лъжица, да не се окислят и да не потъмнеят в контакт с въздуха.

Така получената смес прелейте в тъмен буркан и добавете още 900 мл. ракия. Разбъркайте добре и затворете плътно. Оставете да престои 20-30 дни и разклащайте от време на време. След 30 дни, прецедете в тъмен буркан (без луковиците), затворете го добре. Дръжте го на тъмно място. Използва се 2-3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка тинктура с малко студена вода.

Тинктурата от листа се прави през пролетта, а от луковици се прави през есента (защото през пролетта цялата енергия е в горната част на растението, докато се разлиства и цъфти, дава семе, а когато увехне, жизнеността и всички растителни сокове се връщат към луковиците.

Същото е и с времето на прибиране на билката: най-добре това да става от 10 до 15 часа. Също така семената от лука могат да бъдат съхранени като копъра и се използват по същия начин.

Тинктурата може да бъде разтворена в половин чаша мляко вместо вода.

Употреба:

– Лекува и облекчава кашлица

– Укрепва сърцето и отслабеният сърдечен мускул

– Предотвратява инфаркт

– Подобрява паметта

– Лекува високо кръвно налягане, замайване и нарушения в храносмилането

– Помага при хронична и остра диария и е още по-ефективна при запек

– Почиства чревните паразити