НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как се отървах от разширени вени по естествен начин

Ето как се отървах от разширени вени по естествен начин

0
Ето как се отървах от разширени вени по естествен начин
Ето как се отървах от разширени вени по естествен начин

Ето как се отървах от разширени вени по естествен начин

Въпреки големия избор от алтернативни решения за лечение на определени болести, най-ефективни си остават естествените средства. Един човек също пробвал. Той имал дълги години проблем с разширени вени. Не му помогнали нито терапиите, нито лекарствата.

Разширените вени днес са един от най-разпространените проблеми, но и естетически недостатък, който засяга изключително голям брой хора. Освен това, разширените вени на краката могат да предизвикат и сериозни последици за здравето: подуване, болка, възпаление, сърбеж, както и промяна на цвета на кожата от розов към червен до тъмно кафяв.

На засегнатия участък на крака често се появяват рани, които бавно или въобще не се лекуват, а последиците за тъканта са драматични. Като се има предвид, че за всички тези промени е виновна слабо подвижната, статична кръв, нейното контролирано отстраняване представлява най-доброто терапевтично решение за пациентите.

През последните години на пазара се предлагат многобройни терапевтични решения от лазерно до ултразвуково отстраняване, а след това използването на акупунктура до хирургично отстраняване с помощта на пяна.

От опита, който имат пациентите е добре известно, че нито едно от тези решения не е трайно и със сигурност не е нито евтино, така че проблемът след няколко години отново се връща. И тогава цялата процедура трябва да се повтори, което означава нови разходи.

Читателят Н.Н. казва, че никаква терапия не му е помогнала. Той опитал всичко, но през последните години ситуацията се влошила значително. И както обикновено се случва – случайно научил за това старо естествено средство. След два дни бил като “нов човек”. Разширените вени буквално изчезнали. За колко дълго – той не знае, но ако проблемът се появи отново, той знае лекарството и това не е хирургическия нож.

Ето рецептата:

Проблемното място на крака просто трябва да се наложи с лист от прясно зеле, който се увива с прозрачно фолио, което да го държи здраво като превръзка. Този компрес трябва да се остави да действа 2, 3 дни, като от време на време се сменя и проблемът ще бъде решен.

Може би не е за постоянно, но е много по-лесно и по-евтино, отколкото скъпо и сложно лечение, предлагано на пазара. В края на краищата съветът на читателя е, както следва:

Опитайте, нищо не губите, а ще ви бъдете изненадани. И разбира се, ще спестите време и пари.

Защо се появяват разширените вени?

Разширяването на вените се появява, когато клапите във вените, които пречат на връщането на кръвта, не функционират правилно. Кръвта остава на определени места, така че вените и околните капиляри се разширяват.

Разширените вени обикновено се появяват на краката, където вените са близо до повърхността, мрежести, паякообразни форми и възли, които могат да нараснат до големината на орех.

От разширени вени страда около 15% от човешкото население и жените са с около 4 пъти повече от мъжете. Причините са различни и като превенция се препоръчва най-малко половин час на ден умерена дейност като разходки, упражнения, каране на колело и други подобни. Трябва да се носят компресивни чорапи и да се използват билки във вид на гелове, кремове, чайове или тинктури от див кестен, боровинки, къпини, семена от черно грозде и др.