НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кажете сбогом на бронхита с банан и още две съставки!

Кажете сбогом на бронхита с банан и още две съставки!

0
Кажете сбогом на бронхита с банан и още две съставки!
Кажете сбогом на бронхита с банан и още две съставки!

Кажете сбогом на бронхита с банан и още две съставки!

Имате ли проблем с хронична кашлица и боронит? Благодарение на мощните съставки на меда и бананите, тази домашна смес ще ви помогне да се отървете от възпаленото гърло, кашлица, и дори от проблеми със стомаха.

Необходими съставки:

– 400 милилитра вряла вода

– 2 банана, които имат черни петна по обелката

– 2 супени лъжици мед

Приготвяне:

Обелете бананите и ги намачкайте с вилица или лъжица. Най-добре с дървена лъжица, защото бананите могат да се окислят и да потъмнеят от метала. След това поставете бананите в съд и добавете горещата вода. Оставете сместа да престои половин час. Когато сместа се охлади, добавете меда. Много е важно да сложите меда последен, защото ако го смесите с вряла вода, ще загуби витамините си.

Употреба:

Пийте тази напитка 4 пъти на ден по 100 милилитра. Това количество съставки е достатъчно за един ден, а на следващата сутрин направете ново. Ще забележите първите резултати за пет дни.

Медът е храна, която се използва 100% от тялото, а една капка мед съдържа повече от сто различни вещества, много полезни за човешкото тяло. Би било чудесно да се използва като подсладител вместо захар в чая и млякото. Той подобрява храносмилането, унищожава патогенната флора в червата (спира диарията), предотвратява подуването в червата помага при анемия и има ред други полезни действия. Препоръчва се да се вземат 2 до 4 супени лъжици мед на ден. Медът е лекарство, което е на разположение по всяко време.

Също така в период на настинки, при появата на първите признаци на инфекция е добре да вземете мед в пита, дъвчете едно парче от 10 до 15 минути на всеки три часа. Отличен при респираторни инфекции е високопланинският мед от мащерка.

loading...
loading...