НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Проблеми в бита, с които солта може лесно да се справи

Проблеми в бита, с които солта може лесно да се справи

0
Проблеми в бита, с които солта може лесно да се справи
Проблеми в бита, с които солта може лесно да се справи

В продължение на векове солта е била една от най-скъпите подправки, като има случаи, в които тя се е използвала в качеството си на основен коз по време на война.

Солта е била причина цели империи да забогатеят. И сега, след всичките си “експлоатации”, тя е във всеки дом. Ние добре познаваме ползите на солта, особено тази на хималайската и на йодираната сол. Солта може да донесе значителни предимства в бита.

Ето някои проблеми, с които солта може лесно да се справи:

Почиства метални и сребърни изделия

Направете смес от брашно, сол и оцет. След това просто изтрийте продукта с нея и той ще свети като нов.

Счупени яйца

Всеки знае, че е много трудно да се събере счупено яйце от пода. Но солта ще ви помогне. Посипете яйцето със сол, изчакайте няколко минути и солта напълно ще абсорбира белтъка и жълтъка. Сега вече лесно можете да съберете яйцето със салфетка.

Гъба за миене на съдове

За да дезинфекцирате гъбите за миене на съдове, ги поставете във вода със сол. След това ги стиснете и изсушете.

Петна на дивана

Разлята течност върху килима или дивана, може да премахнете със сол. Смесете 2-3 супени лъжици оцет със сол, след това натъркайте петната със сместа и изчакайте. Всичко ще се почисти.

Запушена мивка

За да почистите мивката, особено тази в кухнята, изсипете сол в нея и я залейте с вряла вода. След няколко секунди ще видите, че водата ще изтича перфектно в канала и замърсяването е отстранено.

Фурна

Пекли сте риба, а фурната ви още мирише? Какво да направите? Ще ви помогне смес от сол и канела. Изсипете сместа във фурната и я включете за известно време. Само няколко минути след това всяка миризма ще изчезне.

Вижте още: Тоалетната ви ще ухае винаги приятно, ако приложите този трик

Петна от чай и кафе по чашите

С течение на времето, в чашите е невъзможно да се измият петната от кафе или чай. Има обаче начин! Натрийте чашите със сол и те отново ще блеснат!

loading...
loading...