НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

0
Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони
Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

Да живееш със 100 долара на месец – гениалност на чистата доброта или просто странен акт?

Китайски мултимилионер заявява, че живее със 100 долара месечно и след смъртта си ще даде цялото си състояние за благотворителност.

Легендарният актьор Юн-Фат Чоу, известен с ролята си във филмите “Тигър и дракон”, “Непобедимият монах” и много други, живее много скромен живот.

63-годишният актьор казва, че рядко купува нови неща, яде фастфуд от улицата и често се качва в обществения транспорт. Чоу признава, че използва телефон Nokia на 17 години и едва наскоро си купил смартфон, когато старият му телефон спрял да работи.

Чоу предпочита да пазарува по време на разпродажби и носи това, което според него е удобно. Например, риза за 98 юана (14 долара) и сандали за 15 юана (2 долара). Актьорът казва:

“Аз не нося дрехи на други хора. Ако не ми е удобно, не се чувствам добре.

Моята мечта е да бъда обикновен щастлив човек. Най-трудното нещо в живота е да не печелите пари, а да поддържате положителен начин на мислене и да изживеете остатъка от живота си по прост и безгрижен начин.”

Счита се, че състоянието на актьора е 714 милиона щатски долара. Тъй като той и съпругата му Жасмин Тан нямат деца, смятат да прехвърлят всичките си средства за благотворителност. Преди няколко години двойката създаде и собствена благотворителна организация, за да може в свободното си време да помага на хората.

Вижте още: Хората с нисък ръст всъщност са по-зли и жестоки твърдят учените

“Парите не са мои. Затова ги спестявам за бъдещето”, казва Чоу.

Интересно е дали съпругата му също живее с тези 100 долара?