НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони
Известен актьор живее със 100 долара месечно, но дарява милиони

Да живееш със 100 долара на месец – гениалност на чистата доброта или просто странен акт?

Китайски мултимилионер заявява, че живее със 100 долара месечно и след смъртта си ще даде цялото си състояние за благотворителност.

Легендарният актьор Юн-Фат Чоу, известен с ролята си във филмите “Тигър и дракон”, “Непобедимият монах” и много други, живее много скромен живот.

63-годишният актьор казва, че рядко купува нови неща, яде фастфуд от улицата и често се качва в обществения транспорт. Чоу признава, че използва телефон Nokia на 17 години и едва наскоро си купил смартфон, когато старият му телефон спрял да работи.

Чоу предпочита да пазарува по време на разпродажби и носи това, което според него е удобно. Например, риза за 98 юана (14 долара) и сандали за 15 юана (2 долара). Актьорът казва:

“Аз не нося дрехи на други хора. Ако не ми е удобно, не се чувствам добре.

Моята мечта е да бъда обикновен щастлив човек. Най-трудното нещо в живота е да не печелите пари, а да поддържате положителен начин на мислене и да изживеете остатъка от живота си по прост и безгрижен начин.”

Счита се, че състоянието на актьора е 714 милиона щатски долара. Тъй като той и съпругата му Жасмин Тан нямат деца, смятат да прехвърлят всичките си средства за благотворителност. Преди няколко години двойката създаде и собствена благотворителна организация, за да може в свободното си време да помага на хората.

Вижте още: Хората с нисък ръст всъщност са по-зли и жестоки твърдят учените

“Парите не са мои. Затова ги спестявам за бъдещето”, казва Чоу.

Интересно е дали съпругата му също живее с тези 100 долара?

loading...