НАЧАЛО ЗДРАВЕ Преборете главоболието с най-простото средство

Преборете главоболието с най-простото средство

0
Преборете главоболието с най-простото средство
Преборете главоболието с най-простото средство

Искам да споделя опита си как се избавих от главоболието. В един момент кръвното ми налягане се повиши толкова много, че ме доведе до тежко страдание под формата на спазми на кръвоносните съдове на главния мозък. Болката беше толкова силна, че често беше съпроводена от гадене и повръщане.

И когато нито едно лекарство не ми помогна, реших да прибягна до традиционната медицина. В този момент бях готова да опитам каквото и да било, само и само моето мъчение да спре.

Веднъж моят приятел ми посъветва да се лекувам със солеви разтвори. Тогава не придадох голямо значение на това, дори го смятах за глупаво. Но когато не ми помогна нищо, реших да опитам. И ще ви кажа, те работят! Рецептата е проста!

Ще ви трябват:

  • 250 мл вода, загрята до 60-70 градуса
  • 2 ч.л. сол без връх
  • широка марля

Подготовка и употреба:

Солта се разтваря във водата, като по този начин се получава 8% разтвор.

Докато разтворът се охлажда, пригответе превръзка.

За да я направите, сгънете марлята на 8 слоя, така че ширината на превръзката да съвпадне с ширината на челото и дължината – обиколката на главата. Бързо измийте челото, ушите и шията си с топла вода. След това потопете превръзката в солевия разтвор и леко я прикрепете, правейки една обиколка на главата.

За да фиксирате компреса върху главата, използвайте памучна кърпа. След това трябва да легнете и да задържите превръзката, докато болката изчезне напълно. Главоболието минава почти веднага, но само в случай, че държите превръзката поне два часа. Обикновено компресът може да се съхранява до 15 часа.

Вижте още: Ето закуската, която ще ви помогне с високия холестерол

Най-интересното е, че тази проста техника нормализира налягането и облекчава главоболието завинаги. Затова силно ви препоръчвам този метод. Сигурна съм, че няма да съжалявате!