НАЧАЛО ЗДРАВЕ Всеки има ракови клетки: Ето как да предотвратите развитието им

Всеки има ракови клетки: Ето как да предотвратите развитието им

0
Всеки има ракови клетки Ето как да предотвратите развитието им
Всеки има ракови клетки Ето как да предотвратите развитието им

Всеки има ракови клетки: Ето как да предотвратите развитието им

Ракът е една от болестите, пред която е изправено модерното общество. Той може да се появи навсякъде в тялото, когато клетката мутира. Тези ракови клетки започват да разпространяват бързо развиващи се клетки в тялото. Всеки знае, че определени фактори на околната среда могат да увеличат риска от рак, но дори и да водите здравословен начин на живот, пак може да се разболеете от рак.

Това е така, защото някои гени могат да бъдат наследени, което прави клетките много по-вероятно да мутират. Въпреки че не можете да контролирате гените си, все пак можете да контролирате факторите на околната среда, които подобряват определени аспекти на вашите гени.

Вместо да влизате в контакт с канцерогенни химикали, които причиняват активирането на гените, причиняващи рак, яжте храни, които задействат гените, които инхибират рака и образуването на тумори.

1. Спанак
Според изследване на японски изследователи, гликолипидът в спанака има противовъзпалителен ефект, който предотвратява увреждането на клетките от свободните радикали и превръщането им в ракови.

2. Зеле
Всички зеленчуци от семейството на кръстоцветните помагат за предотвратяване на рака, но зелето има изключително високи нива на полифеноли, които са естествени съединения, които предотвратяват увреждането на ДНК и появата на мутация.

3. Броколи
Подобно на зелето, броколите също са кръстоцветни зеленчуци, които предпазват тялото от увреждане на ДНК. Също така съдържат сулфорафан, за който е доказано, че намалява туморите на гърдата чрез насочване и унищожаване на раковите стволови клетки.

4. Карфиол
Няколко изследвания свързват консумацията на карфиол с по-ниски прояви на рак, защото съдържат фитонутриенти, които помагат за активирането на ензимите, които разрушават токсините, а намаленото количество токсини води до по-малко ракови клетки.

5. Сладки картофи
Чрез комбинация от различни съединения проучванията показват, че екстракт от сладък картоф може да потисне растежа или развитието на ракови клетки в дебелото черво и ректума.

6. Гъби
Гъбите спират развититето на рака на клетъчно ниво, предотвратявайки копирането на генетичната информация за рака в новите клетки.

7. Боровинки
Боровинките съдържат много различни видове антоцианинови съединения, включително делфинидин, цианидин, малвидин и др. Тези антиоксиданти предпазват клетките от рак.

8. Водорасли
Почти всички видове морски водорасли съдържат фукоидан, който е сложен полизахарид, който може да накара раковите клетки да не увреждат тялото.

9. Лимони
Лимоните имат мощно фитохимично вещество – лимонен, което се използва за намаляване на карциномите с до 80% по размер.

10. Малини
Почти всички горски плодове са отличен източник на елагична киселина – вещество, което спира растежа на рака.