НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стимулирането на тези точки ще направи чудо с вашето здраве

Стимулирането на тези точки ще направи чудо с вашето здраве

0
Стимулирането на тези точки ще направи чудо с вашето здраве
Стимулирането на тези точки ще направи чудо с вашето здраве

Китайската практика за стимулиране на определени точки на тялото показа подобрение в здравето през последното десетилетие. Отдавна са известни предимствата на тази практика. Но едва наскоро започна да се разпространява сред все повече хора.

Тази практика, известна като акупресура, се основава на идеята, че тялото е изпълнено с енергията на жизнената сила или Ци. Тя поддържа живота и осигурява на тялото жизненост и здраве. Въпреки това, потокът на Ци може да стане небалансиран. Смята се, че небалансираната Ци стои в основата на всички заболявания, които нямат външен източник. Китайците вярват, че възстановяването на баланса и корекцията на потока на Ци е първата стъпка към изцелението на тялото и премахването на болестите.

Акупресурата е лесен начин да балансирате потока на Ци у дома. За разлика от акупунктурата, при която се използват игли в определени части на тялото, за да се въздейства на Ци, акупресурата просто използва пръстите, за да стимулира същите тези области и да коригира потока на Ци.

Кои точки работят най-добре?
За начинаещите може да е трудно да изберат правилните точки, за да стимулират положителните промени в здравето. Това е така, защото има буквално стотици точки по тялото, които контролират различни аспекти на потока на Ци. За тези, които не са свикнали с този тип лечение, тази практика може да донесе известно напрежение, ако започнете да стимулирате твърде много точки наведнъж.

В такива случаи изборът на точки, които осигуряват най-голяма полза като цяло, е от ключово значение. Точките засягат обновяването на клетките в тялото. Точки, разположени на меридианата на черния дроб – най-добрият начин за хранене и възобновяване на тялото.

Точките на черния дроб 2 и 4 – чудеса за здравето за 2 минути
Точка LV2 се намира в горната част на стъпалото между палеца и показалеца. За да я намерите, поставете пръста си върху кожата, която е разположена между пръстите, след което го плъзнете назад с около 2, 5 см.

Тази точка увеличава притока на кръв към черния дроб, което му позволява да изпълнява функцията си.

Ползи:
– лечение на безсъние
– подобрено храносмилане
– по-добра имунна система
– подобряване на кръвообращението

Точка LV4 се намира на 5 см. над вътрешната кост на глезена на всеки крак. Тази точка се намира в гъста система от мускули, така че използвайте палеца, за да стимулирате работата й, защото осигуряването на достатъчно налягане с други пръсти може да бъде трудно.

Как да започнете?
Намерете желаната точка и упражнете натиск с пръсти или палец за около две минути всеки ден.

Повечето точки за акупресура са напълно безопасни, но има и някои, които могат да бъдат опасни, особено за бременните жени. Тези, които се интересуват, трябва да бъдат прегледани от лекар преди да започнат каквото и да е лечение.