НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стойте далеч от тези 7 продукта, ако страдате от ревматоиден артрит!

Стойте далеч от тези 7 продукта, ако страдате от ревматоиден артрит!

0
Стойте далеч от тези 7 продукта, ако страдате от ревматоиден артрит!
Стойте далеч от тези 7 продукта, ако страдате от ревматоиден артрит!

Стойте далеч от тези 7 продукта, ако страдате от ревматоиден артрит!

Удивителен е фактът, че всеки може да страда от ревматоиден артрит: деца и възрастни. Милиони души живеят със ставна болка, причинена от ревматоиден артрит. Това е една от най-изтощителните форми на артрит.

7 храни, които причиняват ревматоиден артрит:

1. Рафинирана захар
Помислете два пъти преди да посегнете към това сладко удоволствие. Било то торта, бисквити или сладък чай, захарта е основната причина за възпаление, което води до подуване и отслабване на ставите.

2. Пържени и преработени продукти
Пържените и преработени храни могат да бъдат вкусни, но съдържат токсини, които водят до възпаление и болка в ставите. Преработените храни, които трябва да избягвате, включват замразени храни, картофени чипсове, хот-дог и зърнени храни.

3. Млечни продукти
Протеинът в млечните продукти може да предизвика възпаление в ставите. Много пациенти с ревматоиден артрит развиват непоносимост към млечните продукти. Когато това се случи, антителата атакуват ставните тъкани.

4. Червено месо
Според хранителната пирамида, трябва да ядете малки порции месо. Въпреки това, пациентите с ревматоиден артрит трябва да консумират други източници на протеин, като пиле, риба и боб. Червеното месо съдържа голямо количество наситени мазнини, което причинява възпаление и подуване на ставите.

5. Глутен
Много хора, които страдат от ревматоиден артрит, също са изправени пред невъзможността за обработка на глутен. Продукти като пшеница и ечемик съдържат глутен, което утежнява състоянието.

6. Алкохол
Ако пиете повече от 3 чаши алкохол всяка седмица, тогава тялото ви може да бъде изложено на риск от увеличено възпаление. Прекалената консумация на алкохол може да намали ефективността на лекарствата за ревматоиден артрит.

7. Сол
Солта във всякаква форма представлява потенциална заплаха за здравето на хората с ревматоиден артрит. Четете внимателно етикетите и избягвайте храни с високо съдържание на сол.