НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него

Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него

0
Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него
Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него

Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него

Древните китайци са изчислили идеалния дневен режим, основаващ се на движението на жизненоважната енергия между органите.

Учените са доказали, че със следването на този вътрешен ритъм защитаваме организма от болести и предотвратяваме остаряването на органите.

Това е идеалният график на тялото, който трябва да следвате през деня:

6 часа
По това време тялото се събужда, дори и да не го искаме. Започва пълноценно производство на хормони, аминокиселини и захар. Събуждайте се по това време и избягвайте алкохола и захарта.

7 часа
Сърцето работи с пълна сила. Започва производството на полови хормони. По това време не трябва да правите упражнения, защото това ще създаде прекомерно натоварване на сърцето.

Пийте чаша вода и закусете (водата помага за храносмилането).

8 часа
Тялото се нуждае от “гориво”. За съжаление, по това време най-често се случват инсулти и инфаркти. Това е идеалното време за кръвен тест – в рамките на един час съставът на кръвта ще се промени поради стрес.

9 часа
По това време тялото изпитва най-малко болка и страх. Това е най-доброто време за химиотерапия и инжекции: няма да има усложнения и лечението ще се ускори.

10 часа
Това е времето за учене, защото мозъкът е най-възприемчив. Достига се максимална способност за вземане на решения и разрешаване на проблеми. Температурата на тялото се покачва.

По това време най-добре е да управлявате кола, защото рефлексите и вниманието са повишени.

11 часа
Тялото изгаря мазнините. Можете да ядете всичко, което ви харесва. Сърцебиенето и кръвообращението достигат оптимално ниво.

Не посещавайте кардиолог по това време, защото диагнозата може да е погрешна.

12 часа
Половината ден е изминал. Средата в организма е кисела, а мозъкът не е в най-добрата форма. За да компенсирате липсата на кислород, отворете прозореца и проветрете стаята.

Единственият активен орган сега е стомахът, който се подготвя да произвежда стомашен сок и да смила храна.

13 часа
Вниманието е намалено, тялото е програмирано за храносмилане. Това е времето за обяд и малко почивка. Препоръчително е да не се разсейвате, да не сте нервни или стресирани, но да обядвате в спокойна атмосфера, като давате на тялото възможност да абсорбира хранителните вещества.

14 часа
По това време жизнената сила е минимална. Тялото се нуждае от почивка.

15 часа
Мозъкът се активира отново, можете да продължите да работите. Максимално внимание и концентрация. Идеалното време за домакинска работа.

16 часа
След мозъка и тялото се събужда. Това е идеалното време за физическа тренировка. Белите дробове и дихателните пътища са отворени.

Разходете се на чист въздух. Това също ще бъде от полза за стомаха.

17 часа
Отлично време за работа с ръце. Бизнесмените стават все по-убедителни, а артистите създават шедьоври.

Атлетите постигат най-добри резултати. Именно по това време се случват най-големите рекорди.

18 часа
Това е времето за културни празници. Всички чувства се изострят. Ноктите и косата растат най-интензивно.

Тялото е малко уморено. Нервите реагират силно на болка и гняв.

19 часа
По това време тялото е най-податливо към лечение, а кожата към козметичните процедури. Порите са отворени, вниманието е отслабено, мозъкът започва да се отпуска.

20 часа
Зрителните способности са максимални. Най-доброто време да си изберете дрехи. Вечерята трябва да се сервира до 20:00 часа, защото след това тялото забавя работата си.

Черният дроб работи активно, така че най-добре да пиете алкохол по това време.

21 часа
Понижаване на телесната температура и метаболизма. Храната не се смила до края. Само стомахът и черният дроб работят.

22 часа
Черният дроб спира да работи. Не пушете, защото целият никотин незабавно ще влезе в тялото, без да бъде очистен от черния дроб.

23 часа
Започваме да заспиваме, дори и очите да са отворени. Тялото се отпуска. Метаболизмът, температурата, сърдечната и нервната активност се свеждат до минимум.

Стимулиращият хормон кортизол вече не се произвежда. По това време трябва да си лягате, ако искате да запазите младежкия си вид: започва възстановяването на кожните клетки.

24 часа
Тялото се изключва, запазвайки всички ресурси за следващия ден. По това време е необходимо да спим.

1-3 часа
Всички чувства са отслабени. Бъдете внимателни: по това време се случват бедствия, аварии, корабокрушения и нещастни случаи. По-добре е да не напускате къщата.

3-5 часа
Кръвното налягане достига до минимум.

Опитайте се да спазвате този режим поне за няколко дни – и ще видите резултата!