НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болката в тялото в тези 7 случая е на нервна почва

Болката в тялото в тези 7 случая е на нервна почва

Болката в тялото в тези 7 случая е на нервна почва
Болката в тялото в тези 7 случая е на нервна почва

Болката е сигнал на организма, че той или е увреден, или се възстановява. Тя е неразделна част от всеки човешки живот. Всички ние сме имали удряния, натъртвания и подутини от падания и наранявания, да не говорим за втвърдяване на мускулите и мускулна треска, причинени от пренатоварване.

И все пак, някои видове болка не се дължат на физически наранявания, а на психо-емоционално състояние. Те засягат нашето здравословно състояние, затова не бива да бъдат пренебрегвани.

Ето 7 основни типа болка, пряко свързани с емоционалните преживявания:

  1. Болка в гърба.
  2. Болка в кръста.
  3. Главоболие.
  4. Болка в лакътя.
  5. Болка в бедрата.
  6. Болка в областта на врата.
  7. Болка в раменете.

Ето 7-те основни типа болка, пряко свързани с емоционалните преживявания:

1) Болка в гърба.

Болката в гърба е най-разпространеният тип болка при хората по света. Понякога болката в гърба може да бъде причинена от самотата, неудобството и усещането, че никой не ви иска и не ви обича.

Потърсете подкрепа от приятели, близки и роднини, за да ви помогнат да се развеселите и бъдете по-общителни.

2) Болка в кръста.

Когато преживявате финансови проблеми, може да се появи болка в кръста. Вместо да я пренебрегвате или да оставяте нерешени финансовите си проблеми, се опитайте да поправите ситуацията. Освободете се от дълговете, направете си бюджет и го следвайте, свържете се с вашия финансов съветник, поискайте увеличение на заплатата си – не стойте на едно място!

3) Главоболие.

Когато сте много уморени и сте подложени на силен стрес, това може да повлияе на вашето здраве. Честото главоболие, мигрена, психическо натоварване и други подобни проблеми са резултат от натрупаното напрежение и стрес.

За да се отървете от тях, направете пауза и си починете. Планирайте време за почивка и релакс.

4) Болка в лакътя.

Не сте си удряли лакътя, но ви боли? Може би това се дължи на факта, че се противопоставяте на новите промени в живота си.

Когато упорито се придържате към постоянството, това може да доведе до напрежение в ставите на ръцете и лактите. Не се съпротивлявайте на промените – бъдете отворени и веднага ще се почувствате много по-добре!

5) Болка в бедрата.

Точно както болката в лакътя говори за съпротива срещу промените, болката в бедрата означава, че се страхувате от бъдещето и не искате да се движите напред. Трябва да се откажете от съмненията и да се предадете на течението на живота.

Промяната е неизбежна – защо да нямате водеща роля в този процес? Спрете със застоя! Продължете напред!

6) Болка в областта на врата.

Ако сте склонни да таите обиди и да се озлобявате към близките си и дори към себе си, тогава често ще имате схванат и възпален врат. За да се отървете от болката, се съсредоточете върху всички добри неща, които харесвате в хората, и се научете да прощавате.

Вижте още: Напитка от природата помага да намалите размера на талията си

7) Болка в раменете.

Имате ли чувството, че носите целия свят на раменете си? Това тежко, неудобно натоварване е емоционалният багаж, който сте стоварили върху себе си и сега го влачите навсякъде.

Това е болка, която трудно може да се пренебрегне, но за да се отървете от нея, трябва да направите нещо, което да ви спаси от тревогата и безпокойството. Вие често се натоварвате не само с вашите проблеми, но и с тези на другите – спрете да го правите и ще усетите как ви пада камък от раменете!