НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта за чай от магданоз при оток на краката

Рецепта за чай от магданоз при оток на краката

0
Рецепта за чай от магданоз при оток на краката
Рецепта за чай от магданоз при оток на краката

Рецепта за чай от магданоз при оток на краката

Ако някога ви се е случвало краката ви да се подуят (или ръцете), знаете колко болезнено може да бъде това. Да се толерира такова състояние е безсмислено и дори вредно, така че веднага узнайте причините и започнете лечение!

Отокът обикновено се появява заради задържане на течности в тъканите.

Има няколко причини за това:

– заседнал начин на живот
– ядете големи количества готови и солени храни
– лошо кръвообращение
– странични ефекти на някои лекарства
– бременност

Хроничният оток на краката и глезените може да сигнализира за сериозни заболявания – бъбречна, сърдечна или чернодробна недостатъчност. В този случай е най-добре да се консултирате с лекар.

Въпреки това, ако отокът се случва рядко, можете да се опитате да се справите сами с проблема.
Има решение на проблема и то се казва магданоз.

Проучванията показват, че магданозът предпазва от различни заболявания като: нарушения в храносмилането, заболявания на отделителната система, астма, алергии – както и спомага за намаляване на налягането и подобряване здравето на костите, а дори и за облекчаване на бронхита.

В древността самият Хипократ препоръчвал да се използва магданоз за лечение на камъни в бъбреците и ревматизъм, а също и като антидот. Той се смятал за отличен диуретик, който помага на бъбреците да отстранят излишната течност от тялото.

Съвременните проучвания показват, че магданозът, за разлика от традиционните диуретични препарати, не намалява нивото на натрий и калий в организма. Той също може да намали кръвното налягане.

Американският билкар д-р Джон Кристофър вярва, че за да се постигне максимален ефект, трябва да пиете най-малко 1,5 литра на ден. Ако имате такава нужда, можете да увеличите дозата и да пиете по една чаша на всеки час. При приготвянето на напитката лекарите препоръчват да се използват свежи, меки, зелени листа, както и корените и семената на това растение.

Инструкции:

1. Нарежете на ситно листата и корените (можете да направите това предварително и да съхранявате получената маса в хладилник в плътно затворен съд за една седмица).

2. Сложете около ¼ чаша магданоз в цедка.

3. Пуснете вряла вода през нея или потапяйте в чайник.

4. Оставете за 5 до 7 минути.

5. Отстранете цедката или прецедете чая.

6. Добавете мед, лимон или джинджифил (по желание).

За да постигнете максимален ефект, пийте чая от магданоз топъл.