НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Прост трик, с който децата за нула време ще се научат да...

Прост трик, с който децата за нула време ще се научат да умножават

0
Прост трик, с който децата за нула време ще се научат да умножават
Прост трик, с който децата за нула време ще се научат да умножават

Прост трик, с който за нула време децата ще се научат да умножават

Все повече и повече родители се оплакват, че качеството на образователната система се влошава, учителите не се интересуват от знанията на децата, учениците нямат мотивация за учене. Но проблемът не е в тези неща, а във факта, че в съвременния свят децата са забравили как да мислят. В края на краищата, те знаят, че е достатъчно да се намери отговор на въпроса в интернет. Математиката не е просто един от предметите в програмата. Тя ви учи да мислите.

Ще ви споделим как да помогнете на детето лесно да научи таблицата за умножение без никакви трудности и загуба на време. Тази техника е много по-интересна и ефективна от излишната информация в тетрадките.

Само числа. Това е основният й коз. А в съвременните колони лявата страна на уравнението не носи почти никаква информация.

Друго важно предимство на Питагоровата таблица е, че кара децата да мислят логично. Когато детето я погледне, то започва да анализира: тя е симетрична – едни и същи цифри отстрани и отгоре. В това е криптирано основното правило за умножение: произведението не се променя от пренареждането на множителя.

Но предимствата на тази таблица не свършват дотук. Може би дори не го знаете. Ако задържите пръста си върху, което и да е число и начертаете правоъгълник от него вляво и нагоре в таблицата, тогава броят на клетките в правоъгълника ще бъде равен на това число. За едно дете, два бонуса наведнъж: подобрение в логическото мислене и забавна игра.

Това не е просто съвпадение. С това е много лесно да обясните на детето какво представлява правоъгълната зона и как да я изчислите. Разбира се, това не се преподава в първи клас, но по-късно ще бъде много лесно за детето да учи алгебра и геометрия.

Но това не означава, че обичайните примери за умножение са безполезни и трябва да лишите детето от тях. Те просто нямат никакъв смисъл, освен да бъдат използвани като пищов за контролно. Можете да му покажете за сравнение, че таблицата на Питагор дава същите резултати, но с нея може и да се играе.