НАЧАЛО ЗДРАВЕ Канелата и меда ще ви помогнат при различни заболявания

Канелата и меда ще ви помогнат при различни заболявания

1
Канелата и меда ще ви помогнат при различни заболявания
Канелата и меда ще ви помогнат при различни заболявания

Дори в Древен Египет канелата е била известна със своите лечебни свойства, защото може да излекува всичко и следователно трябва да бъде неразделна част от здравословното хранене на хората.

Канелата и меда от древни времена широко се използват в китайската медицина.

Комбинацията от тези две съставки образува вещества, които могат да помогнат на тялото при различни заболявания. И дори когато ги използвате поотделно, те винаги са били считани за много полезни за тялото.

Мед

Резултат от упоритата работа на пчелите, той е истински естествен антибиотик, който съдържа много витамини.

Канела

Използва се в Древен Египет поради лечебните си свойства, които са в състояние да излекуват различни заболявания и по този начин е станала част от здравословното хранене на хората.

Канелата е богата на антиоксиданти, стимулира имунната система, дезинфекцира червата, ускорява метаболизма и е отлично средство за лечение на простуда и диария.

Но не прекалявайте, защото голямото количество канела може да бъде токсично за черния дроб и бъбреците, както и да си взаимодейства с определени лекарства (например с нестероидни противовъзпалителни средства).

Лекарите препоръчват да не приемате повече от 3 грама на ден.

Как да консумирате канела с мед?

Много добро средство за здраво сърце

Добавете в бурканче с мед няколко супени лъжици канела и разбъркайте добре, докато се получи гладка консистенция. Всяка сутрин за закуска яжте парче хляб или бисквити, напоени с мед и канела.

Скоро ще забележите резултатите. Тази смес може да намали холестерола и също така да намали риска от появата на повторен инфаркт.

Нормализира сърдечния ритъм, укрепва артериите и вените, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Помага да лекувате артрит

Добавете към чаша топла вода 2 супени лъжици мед и ½ супена лъжица канела на прах. Пийте рано сутрин на празен стомах и вечер преди лягане.

Изследване на учени от Копенхагенския университет с участието на 200 доброволци, страдащи от хроничен артрит, показа, че в резултат на редовния прием на тази напитка 75 пациенти са почувствали намаляване на болката след 1 седмица.

Месец по-късно всички 200 пациенти успешно се отървали от болката и започнали да ходят без проблеми.

Помага в борбата с инфекции на бъбреците и пикочния мехур

В чаша топла вода трябва да добавите една супена лъжица мед и две супени лъжици канела на прах и да разбъркате. Пийте два пъти дневно, сутрин на празен стомах и след обяд.

Тази смес има мощен антибактериален ефект, защото медът е естествен антибиотик, който убива бактериите за кратко време.

Отлично средство при настинка

За лечение на настинка, кашлица и синузит, добавете една супена лъжица мед и една щипка канела в чаша топла вода и пийте няколко пъти на ден, за да се почувствате по-добре.

Укрепва имунната система

Редовната консумация на същата смес укрепва белите кръвни клетки, предпазва тялото от бактерии и вируси и по този начин ви предпазва от заболявания.

Помага да отслабнете

Разтворете една супена лъжица мед и половин лъжица канела в чаша вода и пийте всеки ден 30 минути преди закуска и 30 минути преди лягане. Загубата на тегло е гарантирана.

Понижаване на холестерола

Разтворете в 0,5 л вода 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела. Пийте от напитката 3 пъти на ден.

Вижте още: Чудодейна настойка, която бързо подобрява паметта

За кратко време нивото на холестерола ще спадне с до 10%, като по този начин ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания.