НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бурситът е изключително болезнен, но тези рецепти ще ви помогнат

Бурситът е изключително болезнен, но тези рецепти ще ви помогнат

0
Бурситът е изключително болезнен, но тези рецепти ще ви помогнат
Бурситът е изключително болезнен, но тези рецепти ще ви помогнат

Хирургията често е само временно решение, защото след известно време бурситът обикновено се връща! Затова си струва да опитате тези рецепти!

Ако носите тесни, плътни и неудобни обувки, както и често носите обувки на високи токчета, това може да доведе до развитие на заболяване като бурсит на крака.

Друга причина за това заболяване са вродени структурни дефекти в костите, прекомерно напрежение на ставите или заболявания като например артрит.

Деформацията на ставата на палеца може да бъде кошмар. Не само защото предизвиква болка, но и защото е много трудно да се намерят подходящи обувки.

В резултат на това много хора решават да се подложат на операция. Проблемът обаче е, че това често е само временно решение, защото след известно време бурситът отново се връща.

Погрижете се за себе си и бъдете здрави!

Природата може да предложи по-устойчиви резултати.

Първата стъпка, която трябва да предприемете за лечение на бурсит е да изчистите тялото си от натрупаната пикочна киселина. В резултат на голямото количество в тялото, тя се депозира в ставите и допринася за влошаването на това заболяване.

Как да направите това, ще научите повече в тази статия. Особено важно е в допълнение към пикочната киселина да се съсредоточите върху другите възможни причини, споменати по-горе.

1) Чай от дафинов лист

Вечер, поставете в чаша 1 чаена лъжичка фино нарязан дафинов лист, добавете 300 мл вода. Покрийте и обвийте, оставете да се накисва до сутринта.

На следващата сутрин прецедете течността и я пийте на малки порции през целия ден. Правете това 3 последователни дни. Всеки ден приготвяйте нова доза. След това направете една седмица почивка и повторете лечението.

Не се изненадвайте, че по време на лечението по-често от обикновено ще ходите до тоалетната. Това е знак, че разтворената пикочна киселина започва да се отстранява и дразни пикочния мехур.

Трябва да забележите първите резултати след 10 дни. Ще получите облекчение от болките не само в ставите на палеца, но и ще се чувствате много по-добре.

2) Тинктура от дафинов лист

Този метод трябва да се прилага най-малко 2 месеца. В резултат на това бурситът и деформациите на костите по краката могат да изчезнат напълно.

Вземете 5 големи дафинови листа, нарежете ги на малки парченца. Сложете ги в стъклен буркан и ги залейте със 100 мл 70%-ов спирт или повече.

Поставете съда на тъмно място и го оставете да престои 1 седмица. След това прецедете и тинктурата е готова.

Вижте още: Намажете областта под очите и няма да имате повече бръчки

Преди да приложите тинктурата, първо потопете краката си в продължение на 10 минути в смес от топла вода и сода за хляб (3 литра вода и 1 супена лъжица сода). След това изсушете краката си със суха кърпа.

Използвайте върха на пръстите си, за да масажирате болезнената става с тинктурата. След това обуйте памучни чорапи и си починете за известно време.