НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как да възстановите паметта си на повече от 95%!

Ето как да възстановите паметта си на повече от 95%!

0
Ето как да възстановите паметта си на повече от 95%!
Ето как да възстановите паметта си на повече от 95%!

Имали ли сте проблеми с паметта напоследък? Тези продукти ще ви помогнат бързо да я възстановите!

Има няколко фактора, които могат да доведат до неволна загуба на памет, както при младите хора, така и при възрастните. Много от тези фактори не са свързани с нарушена памет, а с намеса на други когнитивни способности (като внимание) или определени вещества (като лекарства).

За щастие има няколко продукта, които могат да ви помогнат да подобрите паметта, концентрацията, координацията и разсъжденията.

В тази статия ще ви представим някои от тези продукти:

1) Хляб, бисквити и паста.

Хлябът и бисквитите съдържат въглехидрати и триптофан – аминокиселина, която се използва от мозъка за производство на невротрансмитери, които улесняват релаксацията и премахват проблемите със съня. Що се отнася до тестените и макаронените изделия, те осигуряват глюкоза, която помага на мозъка да работи правилно и подобрява паметта.

2) Пиле.

То е отличен източник на протеини за поддържане на концентрацията.

Белтъчините отделят:

  • L-тирозин – аминокиселина, която синтезира норепинефрин, хормон, който увеличава кръвното налягане и сърдечния ритъм;
  • допамин, който регулира продължителността на съхранение на информацията. Когато изучвате нещо, допаминът активира хипокампуса, за да съхрани тази информация.

3) Яйца.

Яденето на яйца подобрява концентрацията и помага за дългосрочната памет, благодарение на хранителните вещества, наречени холини.

Проучванията показват, че това хранително вещество играе ключова роля в паметта, в развитието на мозъка и в предотвратяването на сърдечни заболявания, чернодробни проблеми и др.

4) Орехи.

Консумацията им е просто необходима, защото благодарение на тяхната хранителна стойност помагат на физическото и психическото развитие. Студентите могат да подобрят своята концентрация и академични постижения с тази храна. Те съдържат витамин В, лецитин, фосфор и много хранителни вещества.

5) Продукти с ярки цветове.

Те включват боровинки, къпини, череши, нарове, грозде, червен лук, патладжани и червено зеле. Пигментите в храната, които ѝ придават този цвят, са с мощни антиоксиданти, известни като антоцианини. Изследванията доказват, че редовната им консумация намалява риска от рак, сърдечно-съдови и неврологични заболявания, когнитивни нарушения и болест на Алцхаймер.

Вижте още: Намажете областта под очите и няма да имате повече бръчки

6) Куркумин.

Добавянето на 1 грам куркума към всяко ястие на пациенти с висока склонност към развитие на деменция подобрява качеството на паметта само 6 часа след консумацията й. Редовното използване на куркума значително намалява проблемите, свързани с деменцията.