НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек при висока кръвна захар от само три съставки

Лек при висока кръвна захар от само три съставки

0
Лек при висока кръвна захар от само три съставки
Лек при висока кръвна захар от само три съставки

Зелевият сок е добър лек за диабетиците, защото намалява кръвната захар и подобрява храносмилането.

Полезно е да пиете половин чаша чист зелев сок всеки ден.

Заради солта, тези, които страдат от високо кръвно налягане, трябва да внимават.

Саламурата, т.е. сок от кисело зеле, съдържа големи количества витамини B, C, E, K и минерали като калий, калций, фосфор, сяра, мед, цинк и магнезий.

Добър е при настинки и за укрепване на чревната флора, при атеросклероза и високо кръвно налягане, за лечение на астма, ревматизъм, язва на стомаха, а благодарение на това, кожата се чисти и имунитета се подобрява. Казват, че помага и при различни видове рак.

Киселото зеле, всъщност е един от малкото хранителни продукти, които съдържат витамин В12. Можете да използвате бяло или червено зеле в саламура, но червеното е много по-богато на фитонутриенти и витамин С, съдържа антиоксидант, който предпазва сивите мозъчни клетки.

Лековитото действие на киселото зеле може допълнително да се увеличи, ако между зелето добавите и други хранителни продукти, като например лозови листа, грозде, дюля, ябълки и др.

Можете да изберете подправки според вашия вкус – пипер на зърна, кимион, дафинов лист. Важно е, листата на зелето да са здрави, без черни петна.

Можете да пиете зелев сок или да го използвате за различни супи или варива. Може да използвате киселото зеле в различни месни ястия или като салата.

Много лековит е следният коктейл от три съставки:

1/3 чаша зелев сок

1/3 чаша доматен сок

1/3 чаша сок от моркови

Смесете съставките. Пийте по една чаша всеки ден на гладно.