НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако забележите това в корените на зъбите си, започнете лечение!

Ако забележите това в корените на зъбите си, започнете лечение!

0
Ако забележите това в корените на зъбите си, започнете лечение!
Ако забележите това в корените на зъбите си, започнете лечение!

Ако се отнасяте внимателно към грижата за себе си, това включва редовно миене на зъбите. Ако забележите, че основата на зъба започва да се оголва, трябва да започнете лечение веднага. В тази статия ще откриете 6 от най-ефективните рецепти за борба с този проблем.

Този проблем води до дискомфорт и е съпроводен от много неприятни болезнени усещания и води до натрупване на бактерии, които разрушават зъбите и причиняват възпаление на венците.

Защо това се случва и какво трябва да се направи, когато зъбните шийки са оголени? Този проблем може да се появи по причини, като например заболяване на венците, наследственост, тютюнопушене и неправилна хигиена на устната кухина.

Оголените шийки и корен на зъба причиняват кариес и инфекции.

Ето някои прости и естествени рецепти, които ще ви помогнат бързо и ефективно да се справите с този проблем.

1. Сусамово масло

Сусамовото масло може да се бори с натрупването на бактерии, затова е препоръчително да изплаквате зъбите си със сусамово масло. Вземете 1 чаена лъжичка масло и изплакнете зъбите си за 2-5 минути. Вашите венци ще бъдат здрави.

2. Зелен чай

Ако редовно пиете една чаша топъл зелен чай, ще убиете бактериите, които причиняват инфекции.

3. Алое вера

Всички знаем за ползите от алое вера. Ако използвате алое гел като вода за уста или при почистването на зъбите, ще предотвратите по-нататъшното разпространение на инфекции по венците.

4. Евкалиптово масло

Това масло има защитни свойства, които помагат за справяне с раздразнените венци. То е много ефективно при убиването на бактериите в устата и може да го използвате като вода за уста и след това да изплакнете с вода.

5. Кокосово масло

Нанесете маслото директно върху венците и го използвайте под формата на паста, като добавите малко сода. Това ще помогне на вашите венци да бъдат силни и да премахнете инфекциите и бактериите.

6. Бял равнец

Той има стягащи и антисептични свойства, които предотвратяват увреждането на венците. Плакнете зъбите си с отвара от равнец веднъж на ден и венците ви ще бъдат здрави.

Всичко, което трябва да направите при оголени зъби, е внимателно да подходите към грижата за устната кухина и да се възползвате от рецептите по-горе, което би трябвало да помогне за справяне с проблема. Но ако не успеете в това, би било по-правилно да се обърнете за помощ към зъболекар, който ще ви предостави специализирана помощ и съвети. Обърнете внимание на здравето на вашите зъби. Споделете тази публикация с приятелите си.