НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за изтощен от белодробни болести организъм

Лек за изтощен от белодробни болести организъм

0
Лек за изтощен от белодробни болести организъм
Лек за изтощен от белодробни болести организъм

Тази рецепта е предназначена основно за отслабен организъм и възстановяване от тежко заболяване след операция или след хоспитализация.

Също така, сместа е подходяща и препоръчителна за хора, страдащи от белодробни заболявания, при деца с отслабен имунитет и без апетит.

Само за няколко седмици, вие ще се уверите сами в ефективността и силата на тази комбинация:

Необходими съставки:

50 гр. смлени орехи

50 гр. смлени бадеми

50 гр. смлени стафиди

50 гр. смлени лешници

50 гр. настърган хрян

500 гр. мед

1 по-голям органичен лимон

Приготвяне:

Смелете всички съставки и ги смесете в по-голям буркан. Разбъркайте добре, защото сместа е гъста и оставете в хладилника. Консумира се по по една супена лъжица сутрин и вечер, поне час след хранене.

Когато свършите дозата, пригответе си още една.

Можете да направите двойна доза, но е по-трудно за съхранение, смесване и използване, така че е добре да се направи една доза. Можете да продължите да използвате сместа и след приключване на препоръчителното количество, превантивно.

Лешникът е богат на витамини Е и F, микроелементи: цинк, йод и хром. Микроелементите често са недостатъчни в съвременното хранене.

Орехите са четири пъти по-питателни от месото. Съдържат антиоксиданти, качествени мастни киселини, желязо, калций, магнезий, фосфор, цинк, манган, селен, витамини А, B, C, E и К.

Хрянът отлично почиства организма, като ускорява метаболизма, предотвратява настинките, подсилва организма, богат е на витамини С, В1, В2, В6, калий, магнезий, фосфор, желязо. Представлява отличен естествен антибиотик, който повишава съпротивителните сили на организма, улеснява храносмилането, стимулира кръвообращението и работата на сърцето, стимулира работата на черния дроб и е добър диуретик.

Бадемите са най-добрият източник на витамин Е, който е силен антиоксидант и предпазва от злокачествени заболявания. Особено полезно за хора, които имат допълнителни натоварвания и са уморени. Те облекчават възпалението на мускулите и осигуряват необходимата енергия за тялото. Бадемите съдържат витамини от група B, калций и магнезий и са много важни за мозъка, мускулите и общото състояние на организма.

Доста е писано за меда и вероятно знаете за невероятните му ползи за здравето.

Важно: Старите и окислени ядки съдържат опасна отрова, която се натрупва в черния дроб, затова бъдете внимателни, когато ги купувате. Ако не сте сигурни дали лимонът е органичен, накиснете го във вода с чаена лъжичка сода за хляб. Ако сте алергични към някоя от съставките, просто я изключете от рецептата.

loading...
loading...