НАЧАЛО ЗДРАВЕ Смес от само 3 съставки подобрява зрението и пречиства черния дроб

Смес от само 3 съставки подобрява зрението и пречиства черния дроб

0
Смес от само 3 съставки подобрява зрението и пречиства черния дроб
Смес от само 3 съставки подобрява зрението и пречиства черния дроб

Смес от само 3 съставки подобрява зрението и пречиства черния дроб

Сокът е лесен, удобен и евтин начин да подобрите здравето си. Зеленчуковите сокове осигуряват широк спектър от ползи за организма.

Много хора изпитват трудности да пият зеленчукови сокове, тъй като, често, те са горчиви.

Добрата новина е, че има различни рецепти за сок за по-сладки варианти, които са питателни и здравословни. Една от тях е популярна комбинация от Венецуела, наречена “Jugo tres en uno”, (сок 3 в 1) вкусна комбинация от портокал, цвекло и моркови.

Необходими съставки:

4 органични портокала (всякакъв размер)
1 глава органично цвекло (всякакъв размер)
2 органични моркова (всякакъв размер)

Инструкции:

Измийте и обелете портокалите, цвеклото и морковите.
Сложете всички съставки в сокоизстисквачката. Друга възможност е да ги разбиете в блендер.

Добавете естествен подсладител, ако е необходимо.
Сервирайте веднага!

“Jugo tres en uno” е питателна, гъста, здравословна и вкусна смес от три суперхрани. Ето ползите от това трио от невероятни плодове и зеленчуци.

Портокали
Портокалите са богати на витамин В, витамин С, калий и флавоноиди – вид антиоксиданти. Тези антиоксиданти намаляват хроничното възпаление и предотвратяват хронични заболявания като диабет, рак, деменция, сърдечносъдови заболявания и остеопороза. Витамин С, намиращ се в портокалите, предлага много предимства: от поддържане на обвивката на кръвоносните съдове и предотвратяване на увреждането на клетките чрез окисляване до контролиране нивото на мастната тъкан в кръвта. В крайна сметка витамините от група B, като например фолиевата киселина и тиаминът, подобряват храносмилането и контрола на диабет тип II.

Цвекло
Цвеклото съдържа тиамини, противовъзпалителни антиоксиданти и минерали като манган. Доказано е, че сокът от цвекло намалява възпалението и оксидативния стрес в организма и също така предотвратява хронични състояния като атеросклероза и хипертония. Цвеклото е ефективно при предотвратяването на когнитивно увреждане, докато манганът подобрява бъбречната функция и помага при лечението на диабета по напълно естествен начин.

Моркови
Морковите са отличен източник на здрави, противовъзпалителни антиоксиданти, витамини и минерали, като каротини, витамин А, желязо, магнезий и калий.

В допълнение към участието в противовъзпалителните процеси, витамин А помага също така да се подобри зрението, особено нощното зрение или зрението при хора с недостиг на витамин А. Той също така предотвратява увреждането на очите като катаракта и дегенерация на макулата.

Каротините, витамин А и ретиновата киселина, съединение, произведено от организма при наличието на витамин А, също са в състояние да предотвратят рак на кожата, да възстановят увреждането на кожата и да подсилят имунната ни система. В крайна сметка калият намалява остеопорозата, забавя прогресията на бъбречните заболявания и намалява смъртността от сърдечносъдови заболявания.

Така че, ако имате портокали, цвекло и моркови в къщата си, действайте сега!