НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта за лековито масло за пълно излекуване на псориазис

Рецепта за лековито масло за пълно излекуване на псориазис

0
Рецепта за лековито масло за пълно излекуване на псориазис
Рецепта за лековито масло за пълно излекуване на псориазис

Рецепта за лековито масло за пълно излекуване на псориазис

В бутилка от 1 литър с широко гърло сложете жълт кантарион. Добавете ситно нарязан цвят от невен и шепа бял равнец.

След това добавете маслиново, пшенично или слънчогледово олио към бутилката. Затворете добре бутилката и оставете на слънчево място, където трябва да престои в продължение на три седмици.

Когато маслото добие червен цвят, прецедете през марля.

След това добавете 10 мл. масло от хвойна и 5 мл. лавандулово масло. Всичко смесете добре.

С полученото масло мажете засегнатите места 1 до 2 пъти на ден.

Маслото може да се използва и при други кожни заболявания като: екзема, лишеи, суха кожа, изгаряния. Раните трябва да се измият с чай от лайка или голям хвощ.

Всеки втори ден почиствайте кожата с вода, в която е варена дъбова кора, 3 до 4 супени лъжици голям хвощ и 3 супени лъжици дяволска уста. Тази смес се вари в 1 литър вода в продължение на 10 минути. С охладената течност почистете кожата, подсушете и намажете с приготвеното масло.

Ако имате псориазис, процедурата е същата.

Тъй като при псориазис е много важна храната, препоръчва се да не се ядат картофи, бял боб, овесени ядки, захар, тестени изделия, свинска мас, банани, круши, алкохол, кафе и да спрете цигарите.

Препоръчва се вана от сено. Вземете 1 кг сено, поставете в платнена торбичка и варете в по-голям съд за 20 минути. Всичко заедно поставете във ваната, добавете чиста хладка вода, така че цялото тяло да е покрито. За да не се охлади водата твърде бързо, може да покриете ваната с нещо подходящо за тази цел.

Във ваната можете да останете за 20 минути, след това да се измиете с топла вода и да избършете с потупване.

Ако ви сърби кожата, намажете я с масло.

Банята се прави два пъти седмично. Това се прави, докато болестта изчезне.

При псориазис е полезно и къпането във вода, в която е варена овесена слама. Банята се прави по същия начин като предишната. Можете да използвате първо едната, а после другата.

Ако е необходим компрес, използвайте корен от черен оман, листа от градински чай и листа от репей. Ако по кожата има стари рани, които трудно заздравяват, за измиване се използва чай от цветове от невен, троскот, здравец, лайка и голям хвощ.