НАЧАЛО ЗДРАВЕ Глухарчетата борят кожни проблеми, псориазис и лишеи

Глухарчетата борят кожни проблеми, псориазис и лишеи

0
Глухарчетата борят кожни проблеми, псориазис и лишеи
Глухарчетата борят кожни проблеми, псориазис и лишеи

Глухарчетата са малки жълти цветя, често наричани плевели. Но знаете ли, че те са пълни с много хранителни вещества? Можете да направите здравословен чай, който да ви осигури предимства като почистване на черния дроб и защита на костите.

10 удивителни ползи на чая от глухарче:

1) Почиства черния дроб

Черният дроб произвежда жлъчен сок, който помага на ензимите да разградят мазнините в мастни киселини. Също така, той детоксифицира кръвта, обработва мазнините и холестерола и също така съхранява глюкозата. Важен факт за глухарчетата: поддържат правилното снабдяване с жлъчен сок и помагат на тялото да абсорбира минерали.

2) Високо съдържание на витамин К

Витамин К е от решаващо значение за здравите кости. Всъщност е научно доказано, че намалява риска от костни фрактури при жени в постменопауза, които са изложени на риск от остеопороза.

3) Защитава костите

Ползите от глухарчетата включват способността да защитават костите поради наличието на калций в тях. Калцият е важен минерал, който се използва за свиване на мускулите, съсирване на кръвта, преноса на нерви и секреция на хормони. Глухарчетата съдържат около 10% от дневния препоръчителен прием!

4) Борба с диабета

Глухарчето стимулира производството на инсулин, така че чаят от глухарче може да помогне на диабетици. Сокът или чаят от глухарче помагат да запазите нивата на кръвната захар нормални. Също така, те са естествен диуретик.

5) Борба с кожните инфекции

Млечното вещество в стеблата на глухарчето е чудесно за кожата. То е силно алкално и осигурява фунгицидни, инсектицидни и бактерицидни свойства. Можете да използвате сока от глухарче, за да премахнете раздразнението от кожни заболявания като екзема, псориазис и лишеи.

6) Високо съдържание на антиоксиданти

Глухарчетата са пълни с антиоксиданти, което означава, че помагат в борбата със свободните радикали. Според Университета Уиндзор в Канада екстрактът от глухарче е ефективен при борбата с различни видове рак.

7) Богати на фибри

Благодарение на голямото количество фибри, глухарчето помага на храносмилателния тракт да обработва по-бързо храната. Диетата с високо съдържание на фибри намалява затлъстяването и намалява риска от диабет и сърдечни заболявания. Също така, то може да намали риска от различни видове рак и предотвратява камъни в бъбреците и синдром на раздразнените черва.

8) Добър източник на витамин А

Глухарчето има способността да подобри зрението поради високото количество витамин А. Поради това глухарчетата подпомагат здравето на кожата. Витамин А има и способността да намалява увреждането и възпалението на свободните радикали.

9) Предотвратява инфекции на пикочните пътища.

Чаят от глухарче помага да се елиминират инфекциите, включително инфекции на пикочните пътища, бъбречни заболявания, нарушения на пикочния мехур и дори кисти върху репродуктивните органи.

Вижте още: Най-добрият природен лек при високи нива на триглицеридите

10) Действа като диуретик.

Глухарчето помага на организма да се освободи от токсичните вещества, както и да се бори с бактериалните инфекции. Също така помага за укрепване на имунната система, премахва храносмилателните проблеми и лекува киселини.