НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползите от чесъна и как да подобрим неговия ефект?

Ползите от чесъна и как да подобрим неговия ефект?

0
Ползите от чесъна и как да подобрим неговия ефект?
Ползите от чесъна и как да подобрим неговия ефект?

За да увеличите ползите на чесъна, трябва да го приготвите по начина, описан в статията!

В миналото търсенето на лечебни средства срещу болести подтикна нашите предци да проучат внимателно флората, която ги заобикаля. Как мислите, кое растение е в списъка с природни лекарства на първо място? Днес, когато е известно като подправка, е трудно да си представим, че някога е било използвано само като мощен антибиотик. Така го приготвяли преди 5000 години и сега този инструмент не е загубил стойността си. Става въпрос за чесъна!

Тинктура от чесън

Известен начин за подобряване на ефекта от този продукт, е като се направи настойка от него. Често я правят със спирт, но в случая се нуждаем само от вода и малко време. Водата с чесън действа комплексно върху цялото тяло и се използва и в ежедневието. За това в края на статията!

Тинктурата от чесън, направена с вода, има три силни свойства и куп приятни допълнителни ефекти:

  • Почиства съдовете
  • Подобрява кръвообращението
  • Увеличава имунитета

Поради почистването на кръвоносните съдове, рискът от инфаркт или инсулт се намалява. Когато всички органи са напълно обогатени с кислород, деформацията, стареенето и заболяванията на тъканите се забавят, също на чесъна се признават чудодейни свойства в борбата с рака.

Приятните бонуси са здрава кожа и повишен тонус. Чесънът може да се конкурира с антидепресантите в борбата срещу хроничната умора и мрачното настроение.

За хората, страдащи от мигрена, особено подходяща е тинктурата от чесън, защото не само почиства съдовете, но и нормализира налягането. В много отношения това е възможно поради наличието на алицин, който намалява броя на така наречените плаки.

А какво да кажем за настинките? Чесънът намалява възпалението, така че се препоръчва при ангина и белодробни заболявания.

Накисвайте чесъна във всичко: вода, водка, мед, вино, масло и оцет. Предлагаме ви най-лесната рецепта за тинктура от чесън, с няколко препоръки и противопоказания при употреба.

Рецепта за тинктура от чесън

Ще ви трябват:

  • 50 скилидки чесън
  • 250 мл вода

Минете чесъна през преса (така ще постигнете максимален ефект!) и го залейте с вода. Сместа трябва да се съхранява в съд на топло място за 3 дни, след това можете да продължите курса. Пийте 8-10 капки, разтворени в чаена лъжичка вода, три пъти на ден. Оптималното време е 3 седмици.

Не забравяйте, че курсът не трябва да продължава повече от 1,5 месеца! Тинктурата намалява нивото на вредния холестерол, но когато тялото привикне, този ефект изчезва.

Как да избираме чесъна?

Висококачественият продукт е ключът към успеха и трябва да сте запознати с тези еластични скилидки, покрити със сухи люспи. Купувайте местен чесън (не китайски), който не е пълен с пръст. Важно е продуктът да бъде сух. Влажността винаги е белег за гниене.

Вижте още: Най-добрият природен лек при високи нива на триглицеридите

Всички положителния аспекти на чесъна върху човешкото тяло все още не са известни, но за съжаление не всеки може да го консумира. Хората с гастрит, лична нетърпимост и епилепсия трябва да се откажат от този продукт.