НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вижте какви са ползите от сушените сини сливи!

Вижте какви са ползите от сушените сини сливи!

0
Вижте какви са ползите от сушените сини сливи!
Вижте какви са ползите от сушените сини сливи!

Вижте какви са ползите от сушените сини сливи!

Сушените сливи са невероятно полезни за всички системи в организма ни. Концентрацията на витамини е много по-висока, отколкото в пресните сливи.

С консумацията на 5 сушени сини сливи всеки ден, можете да забравите за проблемите със стомашно-чревния тракт, както и да отслабнете.

Ползите от сушени сини сливи:

При остеопороза
Според учените от Университета във Флорида, консумацията на 10 сушени сливи на ден предотвратява остеопорозата и фрактури.

При запек
Сушените сливи са много ефективно слабително. За да се справите с продължителния запек, е достатъчно да ядете по 3 сушени сини сливи, заляти с кипяща вода или да пиете по половин чаша отвара, приготвена от тях.

За здраво сърце
Полифеноли, калий и други хранителни вещества, които постъпват в тялото, когато ядете сливи, дават сила и еластичност на стените на кръвоносните съдове, укрепват сърдечния мускул, нормализират сърдечната честота. Поради това хората, които редовно включват тези сушени плодове в диетата си, значително намаляват риска от развитие на сърдечни заболявания.

За бъбреци
Сушените сливи имат диуретичен ефект, който помага да се справите дори при силен оток. Подобряват бъбречната функция и помагат за отстраняването на токсините от тялото.

За зрение
В сливите има висока концентрация на витамин А, което е добре за очите. Консумирането на сушени сливи е особено полезно за хора, които прекарват дълго време пред компютъра.

При авитаминоза
Хората, които ядат по 3-4 сушени сливи на ден, са по-малко склонни към прояви на хиповитаминоза и заболявания, които се развиват при дефицит на витамини, микро и макро елементи.

За забавяне на стареенето
Сините сливи съдържат антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали. Ежедневната употреба на сини сливи може да забави стареенето, както и да намали вероятността от образуване на тумори.

За правилната работа на нервната система
Bитамините от група Б и други хранителни вещества, присъстващи в сините сливи, нормализират нервната система, намаляват неблагоприятните ефекти на стреса върху тялото, помагат за борба с безпокойството, раздразнителност, безсъние.

Правила за консумация на сушени сливи при отслабване:

Дневната доза на продукта не трябва да надвишава 100 гр.
Яжте сушените плодове, за предпочитане сутрин.
Не комбинирайте използването на сливи с други слабителни средства.