НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намалете лошия холестерол за 4 дни с помощта на природни методи

Намалете лошия холестерол за 4 дни с помощта на природни методи

0
Намалете лошия холестерол за 4 дни с помощта на природни методи
Намалете лошия холестерол за 4 дни с помощта на природни методи

Холестерол – може да се определи като мастно или восъчно вещество в кръвта, което е необходимо за нормалното функциониране на тялото.

Ние сме наясно с рисковете за здравето, които могат да възникнат, когато нивата на холестерола надхвърлят допустимия лимит. Ето защо ние ви предлагаме някои домашни средства за лечение на висок холестерол, които не само контролират нивата на холестерола, но също така разтварят холестеролните отлагания в артериалните стени. Тези методи са безопасни за употреба и не съдържат странични ефекти. Някои от най-добрите домашни средства срещу лошия холестерол са представени по-долу с лесни стъпки за употреба.

Намаляване нивата на лошия холестерол за 4 дни с помощта на природни методи:

1) Мед срещу лош холестерол:

Да започнем с нещо сладко. Медът е пълен с минерали и витамини, а антиоксидантите в него го правят най-добрия воин срещу холестерола.

Няколко прости действия:

  1. Вземете мед и малко питейна вода.
  2. Добавете една супена лъжица мед във водата.
  3. Можете също така да добавите десет капки ябълков оцет в нея.
  4. Пийте този разтвор всяка сутрин, за да поддържате добри нива на холестерола.

2) Кокосово масло:

Кокосовото масло се счита за най-доброто средство за контрол на нивата на холестерола. Кокосово масло е обогатено с лауринова киселина, която помага за повишаване на добрия холестерол.

Няма конкретни стъпки за използването на кокосовото масло. Просто добавете органично кокосово масло към вашия хранителен режим. То ще ви помогне да контролирате нивата холестерол.

** Не използвайте рафинирано кокосово масло.

3) Портокалов сок:

Портокаловият сок е богат на витамин С и флавоноиди. Пийте 2 чаши портокалов сок на ден, за да намалите холестерола до 11%.

Също така напълнете кухнята си с портокалов сок и пийте най-малко 750 мл. портокалов сок на ден, ако вашите медицински изследвания показват, че нивото на холестерола ви е по-високо.

4) Ябълков оцет:

От високото кръвно налягане до инфекциите на горните дихателни пътища ябълковият оцет се използва за лечение на много проблеми в човешкото тяло. Ябълковият оцет е един от най-добрите средства за лечение на висок холестерол.

Няколко прости действия:

  1. Вземете чаша чиста вода.
  2. Сега добавете една супена лъжица ябълков оцет и смесете.
  3. Пийте два пъти дневно.

4) Куркума:

Куркумата се използва поради своите антисептични свойства. В миналото куркумата е била използвана за лечение на рани, но можете да я използвате и за понижаване на холестерола. Куркумата премахва плаката по артериалните стени.

Вижте още: Глухарчетата борят кожни проблеми, псориазис и лишеи

Няколко прости действия:

Най-лесният начин е да добавите куркума на прах към ежедневния си хранителен режим. Това ще ви помогне да премахнете проблемите с холестерола.