НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Премахнете плесента в дома с тези доказани средства!

Премахнете плесента в дома с тези доказани средства!

0
Премахнете плесента в дома с тези доказани средства!
Премахнете плесента в дома с тези доказани средства!

Плесента в дома е изключително опасна форма на гъбички, появата на която изисква незабавни действия. Тя представлява опасност за всички членове на семейството, независимо от възрастта. Мозъкът, нервната система, ставите и имунитета са изложени на риск. При определени обстоятелства може да предизвика онкологични заболявания.

Има няколко естествени продукта, които могат да бъдат използвани за безопасно отстраняване на плесента. Те са познати от дълго време и днес могат успешно да се конкурират с продуктите на химическата промишленост.

Кислородна вода

Кислородната вода се смесва с оцет и сода за хляб. Достатъчни са ви по 1 супена лъжица от всеки от компонентите. Сместа се излива в спрей-бутилка и се напръсква върху участъците, засегнати от плесента.

Оцетен разтвор

Той създава киселинна среда, която въздейства върху повечето бактерии и плесени, пречиства стаята от вируси. Половин чаша оцет се изсипва в спрей-бутилка и се напръскват засегнатите повърхности. След час изтъркайте обработената зона с вода и я оставите да изсъхне. Можете да премахнете неприятната миризма с лимонена киселина, която се поръсва около третираната област.

Масло от чаено дърво

Това масло се счита за едно от най-ефективните средства срещу мухъл. На чаша вода са необходими 2 супени лъжици от продукта. Разтворът се разпръсква върху плесента, необходимо е време, за да може обработената площ да изсъхне, след което почистете с чиста кърпа.

Екстракт от цитрусови семена

Той не само премахва плесента, но също така абсорбира неприятната миризма след почистване. Около 20 капки от екстракта се разреждат в две чаши вода, разбъркват се добре и се изсипват в подходящ съд за пръскане. След обработката трябва да изчакате да изсъхне, след което почистете повърхността с чист парцал.

Разтвор със сода за хляб

Това е още един ефективен и безопасен начин да се отървете от плесента. За подготовката му можете да използвате само сода или да комбинирате с оцет. Последователността на действията е една и съща, повърхността се напръсква, а след това се почиства с парцал.