Аспиринът е едно от най-разпространените лекарства в света. Това е болкоуспокояващо средство и хората го използват за различни здравословни проблеми.

В тази статия ще ви запознаем с 10-те най-интересни приложения на аспирина, които определено ще променят живота ви!

Ухапвания от насекоми

Ако използвате аспирин при ухапване от насекоми, това може да ви помогне да намалите инфекцията. Трябва само да стриете една таблетка аспирин и да я разтворите във вода. Приложете върху ухапаното място и ще почувствате облекчение.

Изсветлява кожата под мишниците

Тъмната кожа на подмишниците е много разпространена. Хората всеки ден се сблъскват с този естетически проблем и това се отразява на тяхното самочувствие. Аспиринът може да ви помогне да разрешите този проблем!

Просто стрийте 2 таблетки аспирин и ги разтворете в ½ чаша топла вода. Нанесете разтвора на подмишниците. Нека работи за 1 час. Изплакнете обилно с вода. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато се появят добрите резултати.

Елиминира пърхота

Стрийте 2 таблетки аспирин. Добавете ги към шампоана, който използвате. Измийте косата си, както винаги. Това ще ви помогне ефективно да премахнете пърхота.

Елиминира акнето

Аспиринът се справя с кожните проблеми, защото съдържа салицилова киселина.

Стрийте 1 аспирин. Смесете го с няколко капки вода. Приложете го в областта, където имате акне, преди да си легнете. Оставете да действа през нощта.

На сутринта изплакнете лицето си със студена вода. Повтаряйте този процес всяка вечер, преди да си легнете. Не използвайте този метод, ако кожата ви е раздразнена!

Премахва потните петна от ризите ви

Ако имате петна по дрехите си, аспиринът ще ви помогне! Стрийте 2 таблетки аспирин. Смесете ги с ½ чаша топла вода. Нанесете тази смес върху петната. Оставете дрехите си напоени за една нощ. Изперете на сутринта, както обикновено. Петната ще изчезнат.

Омекотява и премахва мазолите по краката

В случай, че забележите, че върху кожата на краката ви се образуват много твърди форми, които се дължат на прекалено много натиск или триене, това се нарича мазол. Това е често срещан проблем, който е много труден за лечение, но аспиринът може да ви помогне.

Трябва да стриете 7 таблетки и да ги смесите с ½ ч. л. лимонов сок. Можете също така да добавите малко вода, ако искате.

Поставете тази паста директно върху мазолите и обвийте краката си в топла кърпа. След това ги покрийте с найлонова торбичка. Оставете за 10 минути. След това изтъркайте мазолите с пемза. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато забележите, че мазолите са изчезнали.

Маска за лице

Аспириновата маска за лице може да ви помогне да омекотите и очистите кожата си. Тя също така ще я излекува.

Просто стрийте 5 таблетки аспирин и ги смесете с 2 супени лъжици натурално кисело мляко. Нанесете тази маска върху лицето си. Оставете да действа в продължение на 20 минути. След това изплакнете обилно с вода.

След това нанесете малко овлажняващ крем. Този процес трябва да се повтаря в продължение на 2 седмици. Ще забележите, че кожата на лицето ви е станала по-мека и по-чиста!

Премахва сапунената пяна

Районът около ваната или мивката често събира пяна. Тя не изглежда добре и не е лесно да се премахне. Аспиринът може да ви помогне с това! Стрийте 5 таблетки аспирин и ги смесете с течен препарат.

Напръскайте областта, която искате да почистите. Оставете сместа да действа в продължение на 30 минути. След това избършете с влажна кърпа. Вие веднага ще премахнете всички петна.

Придава блясък на косата ви

С течение на времето косата ви губи обем и блясък, но аспиринът може да ви помогне да ги върнете обратно. Смесете 8 стрити таблетки аспирин с 1 чаша вода. Нанесете върху косата. Оставете за 15 минути. След това изплакнете косата с много вода.

Косата ви ще бъде по-блестяща и копринена от всякога! Можете също така да добавите 5 стрити таблетки аспирин към шампоана, който използвате.

Вижте още: Лесен и ефикасен начин за избелване на кърпите

Увеличава дълголетието на вашите цветя

Свежите цветя лесно ще останат такива по-дълго време с помощта на аспирина. Добавете 1 стрита таблетка аспирин във вазата и ще забележите разликата!

Аспиринът е не само болкоуспокояващо средство! Това е невероятно хапче с много приложения, които могат да улеснят живота ви.