НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от запека с помощта на това естествено средство!

Отървете се от запека с помощта на това естествено средство!

0
Отървете се от запека с помощта на това естествено средство!
Отървете се от запека с помощта на това естествено средство!

Отървете се от запека с помощта на това естествено средство!

Ние сме пряко зависими от това, което консумираме, в нашата храна има хранителни вещества и свойства, необходими за доброто ни здраве. Консумирането на някои храни може да промени нашите стандартни показатели: захар, холестерол и да причини проблеми с храносмилането.

Ако не поддържаме адекватна диета и редовен прием на фибри за храносмилателната система, нашите черва започват да изпитват проблеми, за да отговарят правилно на нашите нужди, в резултат на което страдаме от запек.

Това, на свой ред, значително пречи на правилното храносмилане и усвояване на хранителните вещества. Поради тази причина, запекът може да бъде доста болезнено явление и носи голяма опасност за здравето ни.

Предотвратяването на проблема е съвсем просто, тъй като се нуждаете само от балансирана диета с високо съдържание на фибри. Препоръчително е също да почиствате дебелото си черво поне 2 пъти годишно, за да се предотвратят инфекции и заболявания, включително появата на рак.

Причини за запека:

Първо, запекът не се проявява сам по себе си. Има много фактори, които могат да доведат до появата на запек.

– Стресът може да промени естествения ритъм на тялото, така че в крайна сметка не можете да “се освободите” от това, от което не се нуждаете.

– Липсата на течности може да ви позволи да отидете в банята без никакви проблеми, но ако не пиете достатъчно течности, фекалиите няма да бъдат достатъчно меки, за да излязат лесно.

– Недостатъчно влакна. Влакната отговарят за правилното движение на червата.

– Липса на упражнения. Поради физическата активност, органите са активни и пълни с живот. При липса на физическа активност, можете да направите червата си “пасивни”.

– Синдром на раздразнените черва или болест на Крон, при които е затруднено отделянето на фекалии.

– Други заболявания. Има някои заболявания, които са свързани с проблемите с червата, като диабет или хипотиреоидизъм.

– Консумация на лекарства, които не са съвместими с правилното функциониране на червата и следователно причиняват запек.

Има хиляди начини за поддържане на здравето на храносмилателната система.
Съществува метод, който ще ви помогне, не е скъп и е лесен за приготвяне в домашни условия.

Необходими съставки:

150 гр. сушени сини сливи
150 гр. фурми
5 чаши вода

Приготвяне:

Първо трябва да кипнете вода, да добавите фурмите и сините сливи, предварително нарязани наполовина. Оставете да се вари в продължение на 15 минути и отстранете от огъня.

Когато се охлади, преместете в херметически затворен съд и съхранявайте в хладилника. Яжте по една лъжица на празен стомах, за да помогнете на процеса на изпразване на червата.

Няма отрицателни ефекти, така че можете да го консумирате през цялото време, докато е необходимо.