НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето какво казват за здравето ви бръчките по лицето

Ето какво казват за здравето ви бръчките по лицето

0
Ето какво казват за здравето ви бръчките по лицето
Ето какво казват за здравето ви бръчките по лицето

По лицето на всеки от нас, ако се вгледате внимателно има доста бръчки и пигментни петна. Но знаете ли, че те могат да ви кажат много повече от това на каква възраст сте?

Според водещи медици, лицето и външният му вид са пряко свързани с останалите части от тялото. Ето защо, ако внимателно проучите собственото си лице, вие ще забележите какви сигнали за опасност ви изпраща тялото ви. В някои случаи това може да бъде много важно.

Всяка линия и всяка бръчка по лицето ви има свое специално значение. Дори появата на възрастовите петна по тялото ви не е случайна! Чудите ли се какво означават бръчките и грапавостта на места.

1. Хоризонтални дълбоки линии по челото
Те често се наричат “линии на безпокойството”. Ако ги имате и са доста забележими, това означава, че трябва да си почивате и да се отпускате по-често. Ходете на почивка по-често!

Също така, тази област е пряко свързана със стомаха. Консумирате ли твърде много захар? Или във вашата диета се съдържат много мазнини? Може би пиете прекалено малко вода?

2. Бръчки на дясната вежда
Вертикалните бръчки на това място са ярък признак за слабост на черния дроб. Ако искате те да изчезнат от лицето ви, трябва да подобрите здравето на този вътрешен орган.

Започнете да ядете повече зелени зеленчуци, сладки плодове и пълнозърнести храни. Намалете консумацията на кафе, пикантни храни и сол. Ако смятате, че може да имате сериозни чернодробни проблеми, незабавно се консултирайте с лекар! За съжаление, диетата и начинът на живот на повечето от нас са неблагоприятни за здравето.

3. Бръчки на лявата вежда
Тази област на лицето ви е директно “свързана” с далака. Бръчките в тази област показват проблеми с него.

Работата на този орган, както и на свързания с него панкреас, може да бъде нарушена от прекомерната консумация на захар. Яжте сушени плодове вместо сладки бисквитки.

4. Бръчки по носа
Те са рядкост, но се срещат при някои. Обикновено появата им на това място означава реакция към сезонните алергии.

Тази област също е свързана с либидото ви. Ако имате бръчки по носа си, може би изпитвате по-малка нужда от секс, отколкото обикновено. Може би е време да не бъдете толкова нервни и да ядете т.нар. храни “афродизиаци”.

5. Бръчки в ъглите на очите
Този тип бръчки е известен още като “пачи крак”. Ако никога не сте чували за тях, това означава, че не се смеете много често. В противен случай вероятно биха се появили на лицето ви (което, разбира се, не е лошо).

Проблем е, ако бръчките ви в тези зони са особено дълбоки и забележими. Това може да показва бързо прогресиращи проблеми със зрението. Вероятно трябва по-рядко да ровите в телефона си, да гледате телевизия по-рядко или да не седите пред компютъра за дълго.

Тези бръчки са свързани с определени вътрешни органи – стомах, бъбреци и черен дроб. Може би трябва да се движите повече и да преминете към здравословна диета.

6. Кръгове или торбички под очите
Всички ги виждаме рано сутрин в огледалото, когато не сме се наспали достатъчно. Но, ако ги виждате всеки ден, то това е знак за слаби бъбреци. Започнете да ядете повече плодове и зеленчуци и опитайте да пиете повече течности през целия ден.

Особено големи торбички под очите могат също да указват проблеми с кръвоносната система. Трябва да се борите срещу лошата циркулация. Йога или масаж са страхотна идея. Ако смятате, че това се превръща в сериозен проблем, трябва да се консултирате с лекар.

7. Кафяви петна по бузите
Ако по бузите ви се появят светли и тъмни петна, това може да означава проблеми с някои вътрешни органи. На първо място, храните се лошо.

На второ място, почти със сигурност пушите. Трябва да започнете да практикувате дихателни упражнения и да се опитате да се научите да контролирате дишането. Много плезен е джогингът сутрин.

8. Акнето и белещата се кожа по върха на носа
Червеният нос може да не е проблем, но акнето и зачервяването на това място показват проблем с кръвообращението. Има повишен риск от развитие на проблеми с кръвното налягане. Ако този проблем е налице от години, може би сега е моментът да се срещнете с лекар.

Здравето на сърцето ви е от първостепенно значение. Избягвайте пикантни храни, алкохол и кафе. Храни със “здравословни” мазнини са авокадото и рибата.

9. Бръчки в ъглите на устата
Много хора имат вертикални бръчки в тази област. Това е пряко свързано с нервите на дебелото черво! Здравето му има пряко въздействие върху качеството на живота в напреднала възраст.

За щастие, лесно е да го възстановите и да го поддържате във форма: трябва да ядете храна, която е богата на фибри, и консумирайте достатъчно витамин D. Малко физически упражнения, малко повече течности – и всичко ще мине!

10. Бръчки на смеха
Обикновено дълбоките бръчки в тази област се развиват при хора, които се смеят много и силно. Смехът е полезен както за умственото, така и за физическото здраве. Така че трябва да обичате тези бръчки!

От друга страна, ако се смеете рядко, но имате такива бръчки, това може да означава проблеми с панкреаса. Добавете боровинки, череши, грозде, чесън и спанак към вашата диета.

11. Бръчки над горната устна
Дори в напреднала възраст при някои хора не се появяват вертикални бръчки над горната устна. Но тези, които ги имат, със сигурност са пушачи.

Също така тази зона е директно “свързана” с далака. Опитайте се да добавите кореноплодни зеленчуци към вашата диета. Рибите и морковите са особено полезни.

12. Петна по устните
Може да има няколко обяснения за петната по устните. Те могат да бъдат индикатор за лошо кръвообращение (в този случай се препоръчва йога) и проблеми с дебелото черво и чернодробна слабост. За да разберете със сигурност причината, посетете лекар.

13. Двойна брадичка
Хората, чиято кожа по шията е набръчкана и увиснала, почти със сигурност страдат от наднормено тегло. Това е широко разпространен проблем.

Тази област обаче също е свързана с щитовидната жлеза. За да подобрите здравето си, трябва да приемате цинк на таблетки и най-малкото временно да забравите за хляба и брашното като цяло.

14. Пръстен около зеницата
Ако забележите “пръстен” по контура на ириса, тогава имате повишено ниво на холестерол.

Това почти винаги води до сериозни проблеми – включително инфаркт и други сърдечни заболявания. За щастие има много начини да се намали неговото ниво. Яжте повече зеленчуци и по-малко храна, наситена с транс-мазнини. Добавете соев сос и ядки към вашата диета.

15. Забележими вени около слепоочието
Ако имате вени в тази област, това може да е признак на хипертония. Очевидно е, че трябва да направите нещо със стреса. Ако е необходимо, погрижете се за това. Започнете да ходите по-често на разходка, да практикувате йога или дори да си направите непланирана почивка. Това не е шега!

Също така, трябва да ядете повече банани и постепенно да се откажете от солта. Веднага след като налягането започне да се понижава, вената ще стане по-малко видима.

16. Бръчки под устните
Много хора имат двойна брадичка. Това сочи за твърде голяма негативност и песимизъм в живота ви.

Навикът да сте подготвени винаги за най-лошото може да ви бъде полезен, но в действителност оказва опустошително въздействие върху здравето ви в дългосрочен план. Освободете се от обидите. Опитайте се да избегнете разочарованията и гнева на всяка цена. Мирът в душата ви се отразява на лицето ви.