НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намалете отока и подуването с помощта на тези съвети

Намалете отока и подуването с помощта на тези съвети

0
Намалете отока и подуването с помощта на тези съвети
Намалете отока и подуването с помощта на тези съвети

Днес сме подготвили за вас съвети, които ще ви помогнат да избегнете отока и да предотвратите задържането на течности в тялото си! Задържането на течности представлява прекомерно натрупване на вода в тъканите, което е резултат от дисбаланс в нивата на течностите в тялото.

Тялото ни е сложна система от хормони, която постоянно регулира нивото на течностите, за да запази стабилността им. Ето защо консумацията на повече от препоръчаното количество вода не създава проблеми – излишъкът се елиминира от бъбреците и се изхвърля под формата на урина или пот.

Избягвайте 6 от тези неща, за да предотвратите задържането на течности:

Консумация на твърде много натрий

Натрият присъства в почти всички храни, които ядем. Консумирането на твърде много натрий и не достатъчното пиене на вода може да доведе до задържане на течности.

Преработени храни

Преработените храни съдържат много захар и натрий. Тези две вещества се считат за главните причини за отока.

Дехидрация

Ако не пиете много вода през деня, това ще доведе до дехидратация. Дехидратацията ще накара тялото да задържа вода, за да оцелее, което може да доведе до подуване на тъканите.

Дефицит на витамин В6

Липсата на витамин В6 в организма може да доведе до задържане на течности, затова се уверете, че консумирате достатъчно от този витамин. Най-добрите източници на витамин B6 са риба тон, слънчоглед, картофи, шам-фъстъци, банани или пилешко месо.

Дефицит на магнезий

Магнезият е един от най-важните минерали за вашето здраве. Той играе роля в много функции, така че трябва да приемате поне 200 мг на ден.

Ежедневната консумация на необходимото количество магнезий ще предотврати задържането на течности. Магнезият може да се открие в храни като ядки, сушени плодове, авокадо, спанак.

Дефицит на калий

Отсъствието на калий в организма може да доведе до анормални функции на вътрешните органи, дисбаланс на течностите и задържането им, тъй като този минерал регулира водния баланс в организма.

Съвети за намаляване на отока:

Физически упражнения

Те са ключов фактор за избягване на задържането на течности в тялото. Те активират кръвообращението в краката, като стимулират мускулите във вените и позволяват на излишната течност да избяга през урината и потта.

Повдигането на краката по време на почивка също може да ви помогне

Това ще намали подуването на глезените: Поставете глезените под остър ъгъл, за да ускорите движението на течностите.

Яжте повече плодове и зеленчуци

Те съдържат флавоноиди, които са много полезни за отстраняване на излишната течност от тялото.

Не носете тесни дрехи

Тъй като може това да наруши кръвообращението и да намали приема на сол.

Вижте още: Ето три напитки за балансиране на хормоните при жените

Никаква гореща вода

Опитайте се да не се къпете с гореща вода, за да предотвратите дехидратация и да позволите на тялото си да предотврати натрупването на излишни течности.