НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от мравките във вашия дом бързо и лесно

Отървете се от мравките във вашия дом бързо и лесно

0
Отървете се от мравките във вашия дом бързо и лесно
Отървете се от мравките във вашия дом бързо и лесно

Появата на тези малки насекоми във вашия дом може да бъде сериозен и много неприятен проблем. Мравките се промъкват в домовете, за да намерят храна. Тъй като за тях няма разлика между продуктите от вашата кошница с плодове и  боклука, тези насекоми могат значително да разклатят чистотата във вашия апартамент.

Да се отървете от мравките понякога е много трудно, защото гнездото им може да бъде не далеч от дома ви.

1 метод. Едно от най-ефективните средства за борба с мравките е стръвта с борна киселина. За да я направите ви трябва яйчен жълтък (сварен), смесен с нещо сладко, например, мед или захар. Някои хора добавят конфитюр. Към тази смес прибавете 20 грама борна киселина. След това трябва да направите малки топчета от сместа и да ги поставите на “подозрителните” места. В един ден ще видите много мъртви насекоми.

2 метод. Ефективно средство може да бъде лакомството от мая и захар.

3 метод. Мравките бягат от някои остри миризми, например, от миризмата на чесън, мента, камфор, така че ако не ви отблъсква този аромат, натрийте с няколко скилидки чесън всички ъгли.

4 метод. Утайката от кафе е опасна за мравките. Самата тя не ги привлича, но може да е от интерес, когато я смесите със сладък сок, сладко или захарен сироп. Това народно средство помага ефективно да се отървете от всякакви мравки и насекоми.

Вижте още: Как да използвате фолиото най-ефективно в кухнята?

5 метод. Капан от тиксо. Картон или тарелка облепете с двойно залепващо се тиксо и поставете нещо сладко по средата. Недостатъкът на този метод е, че само малка част от мравките ще бъдат унищожени.