НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Дългата коса укрепва интуицията и развива шестото чувство

Дългата коса укрепва интуицията и развива шестото чувство

0
Дългата коса укрепва интуицията и развива шестото чувство
Дългата коса укрепва интуицията и развива шестото чувство

Вашата коса има много важна роля!

Носенето на дълга коса е личен избор на всеки. Въпреки това, когато мъжете носят дълга коса, те се считат за хипита, хипстъри или просто мързеливци. Но тази история ще ви накара да се замислите.

Една жена, на име Сали, се омъжила за практикуващ психолог, който работил в болницата VA Medical. Работил с военни ветерани, които са страдали от пост-травматични разстройства.

Ето историята, която тя разказва:

“Аз ясно си спомням вечерта, когато съпругът ми се върна у дома и носеше дебела папка с документи в ръце. Вътре имаше проучване, платено от правителството. Той беше шокиран от съдържанието. Това, което беше прочел в тези документи, промени напълно живота му.

От този момент нататък моят консервативен съпруг си пусна брада, остави косата си дълга и никога не я отряза. Медицинският център му беше дал разрешение. И други лекари последваха примера му.

И така, какво било това проучване?

По време на войната във Виетнам военният отдел изпратил служители за наемане на работа, които трябвало да намерят талантливи разузнавачи, обучени за пътувания в чужбина, сред индианците. Те търсели мъже с изключителни, почти свръхестествени способности. Успели да намерят няколко подходящи кандидати.

След регистрацията на всички документи и записването се случило нещо невероятно. Всички таланти и умения, които притежавали и които трябвало да демонстрират при команда, загадъчно изчезнали.

Агенцията решила да наеме специалисти, за да разбере какво се е случило.

Оказало се, че след като били наети, всички били подстригани. А назначените признали, че вече не могат да “усетят” врага. Те вече нямали достъп до “шестото чувство”, тяхната “интуиция” ги изоставила, не можели да “прочетат” тънките знаци или да получат достъп до секретна информация.

Експерименталният институт подбрал нови индианци, но им оставил косата дълга и започнал да ги изпитва в много области. Накрая проверили назначените с къса и дълга коса, сравнявайки успехите им.

Ето какво представлявал стандартният тест:

Индианецът спи в гората. Наближава го въоръжен враг. Дългокосият индианец се събужда от силното усещане за опасност и тръгва много преди врагът да се приближи, много преди да се чуят стъпки.

В друг тест човек с дълга коса усеща и интуитивно разбира, че врагът ще отправи физическа атака. Той остава неподвижен, преструвайки се, че е заспал, а след това предупреждава за атаката на врага. Същият човек, след подстригване, последователно не успяла да изпълни тези и много други тестове, които преди това е преминал.

Силата е в косата? Как е възможно това?

Всичко е свързано с това как сме се развили. Всяка част от тялото ни има някаква цел и когато загубим връзка със себе си и с телата си, губим истинската сила, която имаме.

Вижте още: Ако сте имали неприятен разговор, си помогнете, като опитате това!

Косата, подобно на кожата, е продължение на нервната система. Тя може да се разглежда като външен нерв, вид високо развити “сонди” или “антени”, които предават огромно количество важна информация на мозъка, лимбичната система и неокортекса.