НАЧАЛО ЗДРАВЕ Силни и здрави нокти благодарение на тези природни методи

Силни и здрави нокти благодарение на тези природни методи

Силни и здрави нокти благодарение на тези природни методи
Силни и здрави нокти благодарение на тези природни методи

Всички жени биха искали да имат дълги и здрави нокти, така че маникюрът им да изглежда много по-ефектен.

По този начин искаме да впечатлим другите, но за съжаление не всеки е толкова щастлив. Някои жени имат много крехки нокти, които непрекъснато се чупят и създават много неудобства.

Нашите нокти съдържат вид протеин, наречен кератин. Ноктите на краката, между другото, са склонни да растат малко по-бързо от ноктите на ръцете.

Много причини могат да доведат до бавен растеж на ноктите, например, медикаменти, някои хормонални промени, лошо хранене.

Решихме да споделим някои средства, които ще ви помогнат за ускоряване растежа на ноктите. Една от съставките е чесънът.

Чесънът се смята за едно от най-разпознаваемите средства за  ускоряване растежа на ноктите. Чесънът ги предпазва от всякакви инфекции, тъй като има противогъбични и антибактериални свойства.

Природни методи за бърз растеж и укрепване на ноктите.

Рецепта на основата на чесън.

Първо, трябва да отрежете скилидка чесън на половина. Внимателно поставете половинката на върха на пръстите си (а именно на ноктите) и се уверете, че никой няма да ви безпокои за няколко минути. Ноктите ще поемат всички необходими витамини.

Можете също така да направите паста от няколко скилидки чесън и да се получи нещо като маска за нокти. Добрите резултати ще се появят за много кратко време. Основното нещо е да повтаряте процедурата няколко пъти седмично.

Витамин Е.

Витамин Е е вещество, което ни дарява със здрава коса и нокти. За да го използвате, в съд смесете масло, например бадемово или зехтин, заедно с витамин Е. Сега трябва да затоплите сместа до комфортна температура и да я нанесете върху ноктите си.

Най-добре е да използвате този метод преди лягане. Нека агентът работи цяла нощ. На сутринта ще бъдете изненадани от резултатите и за 11 дни ноктите ви ще се променят драстично!

Нощна терапия.

Нощното време е идеално за лечение на ноктите. Използвайки маска с витамин Е, можете да поставите ръкавици и да спите спокойно. Дори ако ноктите ви са били сериозно увредени, ще забележите драматичната разлика на сутринта. След няколко седмици ще видите как ноктите ви са пораснали и са станали по-силни.

Вижте още: Напитка с чесън и мед за подсилване на имунитета

Сега, когато знаете тази рецепта, не чакайте и започнете да я я използвате възможно най-скоро, така че за кратко време да получите това, за което сте мечтали толкова дълго.

loading...