НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Кой от 5-те основни елемента властва над вас? Разберете сега!

Кой от 5-те основни елемента властва над вас? Разберете сега!

0
Кой от 5-те основни елемента властва над вас? Разберете сега!
Кой от 5-те основни елемента властва над вас? Разберете сега!

Според древния китайски календар, на който е основан източният хороскоп, в определен момент властва един от петте основни елемента – земя, огън, дърво, вода и метал.

Астролозите са убедени, че тези елементи имат силно влияние не само върху природата, но и върху природата на човека. Те определят неговата душевна организация, навици и предпочитания.

През коя година сте родени? Вземете последната цифра от годината ви на раждане и научете нещо ново за себе си!

Ето коя стихия съответства на вашето число:

Земя (8, 9)

Хората на елемента земя са надеждни и търпеливи. Земните сили им дават отговорност към близките. Те имат много амбиции, но в същото време са идеалисти.

Имат добре развита интуиция. Околните хора се опитват да бъдат близки с тях, тъй като имат добре развити морални и етични ценности. Хората с елемент Земя ценят етиката и дисциплината, а също така знаят как да използват собствените си ресурси разумно поради тяхната доста консервативна природа.

Те имат добро отношение към парите. Знаят как да преценят много неща по отношение на перспективите си. Сдържат емоциите си, но също така искат да бъдат обичани.

Тези хора нямат достатъчно доза авантюризъм. Те са жестоки и упорити. Искат да контролират всичко и често се ръководят единствено от собствените си интереси.

Огън (6, 7)

Огнените хора винаги жадуват за приключения и никога няма да се откажат да изследват нещо ново. Това са много активни и енергични личности с отлични лидерски качества; те обичат да се състезават и да печелят.

Огнените хора като правило са привлекателни, те не могат да издържат на самотата, предпочитат да се заобикалят с хора и постоянно да се движат. Освен това те са изключително привързани към роднините си и по всякакъв начин подкрепят всякакви семейни взаимоотношения.

Огнените хора се отличават с високо самочувствие и самоувереност, интелигентни и приятелски настроени са, решителни и ефективни, не им липсва ораторски талант.

Недостатъците на “огнените” хора са тяхната агресивност и прекомерно желание да постигнат целите си по всякакъв начин. Освен това те са прекалено емоционални и нямат търпение.

Дърво (4, 5)

Хората, родени под елемента Дърво, са много щедри. Те твърдо се придържат към своите принципи, обичат да изследват света и да анализират информацията и се отличават с рядка сила на убеждение.

Те са много артистични и творчески, често се проявяват във всичко, с което могат да си служат с ръцете си. Те са трудолюбиви и винаги търсят някаква работа за себе си, опитвайки се постоянно да бъдат заети. Вярват, че работата е най-доброто използване на тяхната сила.

Самоувереността е една от най-добрите им черти. Те винаги са благодарни за всичко, което имат и не се опитват да прескочат собствените си възможности, въпреки че тяхната сфера на интереси е много широка и разнообразна.

Недостатъкът на хората с елемент Дърво е тяхната разточителност. Това е поради факта, че могат да поемат повече задачи, отколкото могат да изпълнят, и поради това често се претоварват с работа. С други думи, това са хора, които трябва да се научат да поставят граници и да изчисляват правилно силите си.

Вода (2, 3)

Хората с елемента Вода са очарователни и отзивчиви, а също и способни да съчувстват. Те са много гъвкави и са способни да вървят с потока. Освен това са умни и креативни.

Те имат страхотно въображение и не се страхуват да го използват. Има много отлични философи и мислители сред тях, те са много независими и най-често притежават няколко професии. Представителите на водата имат идеални комуникационни умения и могат да бъдат много убедителни.

Отличава ги тяхната дипломатичност. Те са много интуитивни и могат да хванат нещо, което се изплъзва от вниманието на другите хора. Те са добри организатори и също толкова добри изпълнители, които могат да забележат таланта на хората около себе си и да им помогнат да го развиват.

Хората на Водата могат да бъдат потайни и неискрени и никога да не споделят тайните си с другите. Освен това те имат изразени тенденции да манипулират. Те винаги и във всичко се опитват да намерят лесен начин, тъй като се отличават с определена пасивност и често се отдават на собствените си и на други капризи.

Метал (0, 1)

Това са много упорити и независими хора, поради силната си сила на характера. Те обичат себе си, но в същото време знаят как да се грижат и да уважават другите. Те като правило са доста сдържани, но с външен натиск се активизират и неотклонно защитават своята гледна точка.

Представителите на елемента Метал се стремят към ред и предпочитат баланса, реда и чистотата във всеки смисъл на думата. Те се отличават с надеждност и решителност, въпреки че понякога се държат малко по-различно, без да се опитват да бъдат част от тълпата.

Когато хората с елемент Метал знаят какво търсят и искат, тогава тяхната решителност може да бъде завидна, защото пречките и неуспехите никога не могат да ги заблудят. Те нямат страх от самотата и единственото, което искат от обществото, е признанието за техните постижения и успехи.

Вижте още: Зодиакалните знаци, които не могат да понесат лъжата

Сред недостатъците на тези хора може да се отбележи тяхната периодична импулсивност. Съзнателно или подсъзнателно всички те притежават неустоимото бреме на лукса, парите и властта. Често те могат да бъдат инатливи и да се държат неразумно.