НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тежките одеяла ще подобрят съня ви и са много полезни

Тежките одеяла ще подобрят съня ви и са много полезни

0
Тежките одеяла ще подобрят съня ви и са много полезни
Тежките одеяла ще подобрят съня ви и са много полезни

Имали ли сте усещането, че се събуждате под цяла планина от одеяла в студен зимен ден – със сигурност сте се чувствали свежи и отпочинали.

В продължение на много векове, тежките одеяла са били използвани за терапевтични цели: за корекция на поведенчески и сетивни разстройства, за намаляване на безпокойство, депресия, за да се отървете от безсъние.

Факт е, че лекият допир възбужда нервната система, а силния, но в същото време мек – успокоява. Учените наричат този ефект “въздействието върху тялото на дълбокото налягане”.

По време на натиска в организма се повишава нивото на мелатонин и серотонин, в резултат на което нервната система се отпуска и човек се успокоява. Това влияе върху качеството на съня.

Ето защо родителите увиват децата си, за да ги успокоят.

Тежките одеяла са полезни за хора, които се борят с тревожност, депресия, пост-травматичен синдром, нарушения на съня. Те ще бъдат полезни и за тези, които искат да се наспят по-бързо, да спят по-добре и дори да се събудят в добро настроение.

Ето един съвет от жена, която цяла седмица спала под тежко одеяло: “Беше страхотно, цялата седмица имах много добър сън!

След като се събудих, не можех да си спомня кога съм заспала и какво съм сънувала. Ако се събудя по средата на нощта, ми трябваха само няколко минути, за да заспя отново. Настроението ми се е подобри, станах по-енергична, но не знам дали това е свързано с одеялото. Може би всички тези бонуси са резултат от добрия и спокоен сън.”

Теглото на одеялото в идеалния случай трябва да бъде 10% от собственото ви тегло. Има специални одеяла с джобове и ципове, където можете да пъхнете специални микросфери.

Запомнете: теглото на одеялото трябва да бъде такова, че да се чувствате приятно, не тежко и без да се уморявате.

Вижте още: Избавете се от болката в гърба и краката с това средство!

Ако търсите лесен, естествен начин за намаляване на стреса и безпокойството или просто искате да подобрите съня си, обърнете внимание на тази статия и не забравяйте да опитате тежкото одеяло!

За шофьорите препоръчваме друг тип одеяло – електрическото. То ще ви топли в колата по време на студения сезон.