НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Месо по френски с картофи: Истинско кулинарно угощение

Месо по френски с картофи: Истинско кулинарно угощение

0
Месо по френски с картофи: Истинско кулинарно угощение
Месо по френски с картофи: Истинско кулинарно угощение

Знаете ли какво наистина е интересно? Известното месо по френски в тиган или на фурната е всъщност ястие с руски корени. Ако поканите на гости френски приятел и му сервирате “ястието от родината му”, определено няма да оцени вашето гостоприемство. То наподобява ястие от картофи, моркови, лук и месо от провинцията Елзас, в източната част на страната. Там кулинарният шедьовър се нарича “Бейкоф” и се сервира със сладки круши на най-горния слой.

Месото по френски с картофи и домати е друга вариация на любимите народни угощения. Ако в класическата рецепта е важно да поставите съставките на ястието, така че слоевете да не се нарушат, то тук е разрешено да се смесват. Ние сме свикнали почти всеки слой също така да бъде намазан с майонеза. Но в тази рецепта майонезата напълно отсъства…

Как да приготвите месо по френски с картофи?

Съставки:

  • Свинско месо – 0.5 кг
  • Картофи – 5 броя
  • Лук – 1 брой
  • Домат – 2 броя
  • Чесън – 1 скилидка
  • Кашкавал – 150 грама
  • Слънчогледово олио – 2 супени лъжици
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1) Нарежете месото на тънко. Запържете го в слънчогледовото олио до златисто кафяво.

2) Обелете картофите. Нарежете ги на тънки филийки. Запържете ги на висока температура и ги покрийте за 15 минути. Картофите трябва да се изпържат равномерно. Добавете към тигана с месото.

3) Почистете чесъна, прекарайте скилидката през преса и нарежете обеления лук на малки кубчета. Изпратете съставките в тигана. Посолете и подправете с черен пипер.

4) Намалете котлона. Нарежете доматите на тънки филийки. Добавете към месото по френски с картофи и настърган кашкавал. Задушете под капак, докато кашкавала се разтопи напълно.

Вижте още: Вкусна и красива погача: Ето как да си я приготвите

В днешно време можете да намерите много рецепти за такова месо с различни допълнения в списъка на съставките, вариации в подреждането на слоевете и методите за обработка на продуктите (предварително кипене, печене). Ние лично никога не готвим месото по френски без картофи. А вие?

Запишете рецептата и споделете впечатленията си.