НАЧАЛО ЗДРАВЕ Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!

Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!

0
Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!
Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!

Направете си домашна паста за здрави и бели зъби!

Устната хигиена е важна част от цялостната грижа и здраве на организма. Здравата устна кухина предотвратява инфекциите и много проучвания показват, че натрупването на плака води до по-голям риск от развитите на диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Ето защо трябва да се грижим по-добре за зъбите си. За съжаление, пастите за зъби, закупени от търговските вериги не е най-добрият избор. Повечето от тях съдържат пластмаса и са опаковани с вредни химикали като флуорид, диетаноламин, натриев лаурет сулфат, изкуствени подсладители и пропиленгликол.

Например, флуоридът може да бъде смъртоносен, ако се погълне определено количество.

Избор на подходяща паста за зъби и вода за уста, за да избегнете излагане на потенциално вредни съставки:

– Без салицилат и флуорид
– Без изкуствени подсладители
– С ксилитол, тъй като помага за предотвратяване на кариеса
– Със сода за хляб
– Без натриев лаурет сулфат (SLS)

Също така, направете си своя собствена домашна паста за зъби, която е евтина, безопасна и изключително ефикасна.

Необходими съставки:

1 супена лъжица кокосово масло
1-2 капки етерично масло от мента
1 чаена лъжичка или 2 капсули куркума

Инструкции:

Смесете всички съставки, за да приготвите пастата. Почистете зъбите си както обикновено и изплакнете. Повтаряйте ежедневно!

Кокосовото масло е мощно антибактериално средство, което е идеален избор за борба с бактериите, които растат в устата. Изплакването с маслото избелва зъбите, предотвратява образуването на плака и кариес.

Кокосовото масло не е единственото масло, което е полезно за здравето на зъбите. При раздразнени, възпалени венци, нанесете малко масло от витамин Е директно върху повърхността на зъбите. Той е богат на антиоксиданти, лесно се усвоява и помага да се възстанови здравата тъкан на венеца.

Забележка: изплакването с масло не заменя рутинните посещения при зъболекар и традиционната домашна грижа за устната кухина!

Не на последно място, куркумата, която се използва и в тази рецепта, действа противовъзпалително, съдържа антиоксиданти и е антимикробна, което я прави идеална за лечение на проблеми със зъбите, като например заболяванията на венците.