НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Вещи, направени от коркова тапа! Ето няколко идеи!

Вещи, направени от коркова тапа! Ето няколко идеи!

0
Вещи, направени от коркова тапа! Ето няколко идеи!
Вещи, направени от коркова тапа! Ето няколко идеи!

Аз не съм специален любител на виното, но към корковата тапа на тази благородна напитка имам истинска страст! Когато бях в едно белгийско кафене по време на пътуването си в страната на шоколада и брюкселското зеле, видях нещо, което вдъхнови моето творчество.

По-голямата част от кафенето беше декорирана с коркови тапи от вино. С тяхна помощ бяха украсени стените, бара и дори мебелите. Всичко изглеждаше стилно и красиво – така ми дойде идеята да използвам корковата тапа като подходящ материал за моето въображение и творчество.

Колко много са различните дизайнерски трикове, да не говорим за ежедневната употреба на тапите! С помощта на коркови тапи можете да направите бяла дъска за бележки, подложка за баня и други неща.

И ако вие или вашият съпруг обичате риболова, тогава корковата тапа може да се използва за плувка. А също така и за ключодържател. Той е много удобен, защото, ако ключът падне във водата, той няма да потъне.

Днес сме подготвили за вас 11 готини начина да използвате винените тапи, които никога не сте знаели преди. Истинска находка за тези, които обичат ръчно изработените вещи!

Неща, направени от коркови тапи

Първото нещо, което ми хареса, е облепянето на стените на плота в кухнята. Изглежда много стилно и нетривиално!

Вещи, направени от коркова тапа! Ето няколко идеи!

Харесва ли ви идеята за рамка за снимки или за любимите ви картини?

Страхотна идея за подложки. Нищо няма да изтече през тези тапи за вино!

Също така от коркови тапи можете да направите оригинална подложка за горещи напитки и съдове. Това грандиозно, но същевременно невероятно практично нещо, несъмнено ще се превърне във върха на интериора в кухнята.

Ето така украсих рамката на огледалото!

Ако сте счупили дръжката на шкафа, това изобщо не е проблем! Имате нужда от винт и коркова тапа.

Можете да поставите върху старата масичка тапи и да сложите стъкло отгоре. Получава се много стилно. Същото може да се направи и с плота в кухнята.

Ето още няколко по-интересни идеи.

Сега събирам тапи за вино, за да реализирам и тези идеи. Вече дори избрах къде ще стоят тези неща!

От винени тапи можете да направите бижута, както и органайзери за тях.

Страхотен начин да запазите спомените от важните моменти!

Вижте още: Хитрини за отглеждане на красиви коледни кактуси

Както можете да видите, дори и в отпадъчен материал като винената тапа, можете да откриете много потенциал. Не забравяйте да се опитате да използвате тези отлични идеи, за да добавите уют към вашия дом.