НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това е най-мощният стимулант на имунната система

Това е най-мощният стимулант на имунната система

0
Това е най-мощният стимулант на имунната система
Това е най-мощният стимулант на имунната система

Това е най-мощният стимулант на имунната система

Ако нещо може да спаси имунитета ви, това е бета глюканът. Тази съставка се добива от клетъчната стена на хлебната мая, а естествен източник на бета глюкан са храни като овес и ечемик, както и някои лечебни гъби.

След като вече споменахме ечемика и бета глюкана, трябва да споменем, че водата, в която се е варил ечемика е изключително лековита. Със сигурност досега винаги сте я изхвърляли, но не го правете повече, запазете я, защото съдържа слуз, която освобождава ечемика при варенето. Тази вода е пълна с бета глюкан, така че добавете малко мед и ще получите отлична напитка, която лекува болното гърло.

Това е изключително полезна съставка, която за пръв път е изолирана през 1968 г. Последните няколко години стана доста популярна. Могат да се закупят капсули с чист бета глюкан, сироп за възрастни и деца, торбички с прах, таблетки и др.

Известно е, че действа по два различни начина: насърчава създаването на костна тъкан, а с това и производството на левкоцити и тромбоцити, които са първата защитна линия на организма. В допълнение, активира макрофагите, вид левкоцитни клетки, чиято основна задача е да почистват тялото от отпадъчни материали и да се борят срещу чужди тела.

Използва се при всички вирусни и бактериални инфекции, а представлява и реална помощ за жени и момичета, които се борят с HPV, защото този чест и досаден вирус се побеждава със силен имунитет, а бета глюканът стимулира точно това – създаване на силен имунитет.

Също така е чудесен избор за възстановяване след операция, химиотерапия, радиация и други подобни. Но може да се използва и за профилактика, особено когато върлуват вируси, когато имунитетът ни е отслабен. Като се има предвид, че всички спим нередовно, храним се лошо, не се движим достатъчно и постоянно сме под стрес, ечемичената вода е идеален избор.

Пийте най-малко 1 литър на ден, бета глюканът ще спаси вашия имунитет.